Ekstrem prematur

Mitt barn ble født i uke 27, 13 uker for tidlig. Er full av beskymringer og redd for at ting skal gå galt hele tiden. Hun klarte seg fint med c-papp i nesten tre uker, men hun begynte å puste for fort og måtte derfor kobles til en respirator får å ikke slite seg helt ut. Nå slapper hun helt av, og vi ser at hun så vidt orker å puste selv, er veldig vanskelig som førstegangs mor å se hun slite sånn. :( Noen her inne som har vært igjennom det samme før?

29.06.2015
RebekkaBY
RebekkaBY
Barn på 2 år og 9 måneder

Så gode svar. Hun har det veldig fint nå og får minimalt med puste hjelp. Vi holder til på ullevålsylehus :)

04.08.2015
RebekkaBY
RebekkaBY
Barn på 2 år og 9 måneder

Det går sikkert kjempebra! :) legene er så flinke, tenk at de redder babyer helt ned i uke 23 :) bare gi jenta di litt tid så skal du se hun vokser seg stor og sterk! men skjønner det er tøft i starten, dei er jo så utrolig små der dem ligger i kuvøsen sin. Vi fikk en gutt på 1070g i uke 27 i år. Han hadde heldigvis ikke noe infeksjoner eller noe annet ball. Han låg bare et par dager på respirator så gikk han over på cpap, men jeg fikk lungemodningssprøyte så det hjalp han nok. Vi låg på sykehus til ca en uke før forventet termin. No er han blitt så stor og er veldig fin, han følger vekst og modning akkurat slik han skal :)

Når det gjelder melk så anbefaler jeg deg å snakke med sykepleierne på sykehuset, dei har vært borti det her før så dei har mange tips :) et jeg fikk var blant annet å pumpe rett etter jeg hadde holdt gutten vår også å drikke masse selvfølgelig :) håper du fortsetter å klare å holde på melka, men ikke stress mye med det. Går det ikke så går det ikke, jenta di vokser fint med morsmelkerstatning også :) lykke til til både deg og jenta di. Ditte går bra skal du se :)

25.07.2015
Synnøve1
Synnøve1

Hvilje sykehus er dere på forresten?

24.07.2015
tuddelutt
tuddelutt

Pumping var et stress jeg prøvde alt jeg kunne men fikk etter 2 mnd ut for lite til at han kun kunne få morsmelk, så vi halvblandet med erstatning i 3 mnd til. Brukte nesespray, varme omslag på puppa osv, uten at det ble særlig bedre. Det er uvisst av hvilken grunn vanlig å få en knekk etter 6 uker desverre -om man ikke er ei skikkelig ku. Jeg fikk ei jente ett år senere til termin, hun sutta jo selv som en helt og kunne fullammes, men jeg hadde nok ikke mer enn akkurat, og da jeg orøvde å pumpe med henne fikk jeg ut akkurat like lite som med førstemann da jeg fullpumpa. Så jeg er nok rett og slett tungpumpa! Lillesøster var stor og sterk og klarte å suge ut melka, mens min premature fikk ikke ut noen ting da han sugde. (Vi prlvde jo å amne-derfor jeg pumoa i 5 mnd) angrer nå på at jeg drev så lenge. Gikk birt mye tid jrg heller kunne brukt med lillemann på brystet (heldigvis lå han desto mer på pappaen sin!) Min rekord på en pumping var 120ml, som den del får på en kjappump på en pupp... jeg satt 30-40 min hver gang jeg pumoa og håndmelka litt på slutten innimellom. Slitsomt! Det viktigste er å slappe av, det sitter nok litt i hodet vårt også så om man stresser blir det bare værre. Og drikk nok. Finn en sykepleier som k an mye om pumping og amming og ta imot hjelp! Vpt sykepleier mailet faktisk til usa til en ammeguru der fir å prøve å hjelpe meg (dog uten hell...) ble litt rotete det her! Lykke til! Lite oksygenbehov er jo supert! Tenker dere da er hjemme fortere enn det vi var :-)

24.07.2015
tuddelutt
tuddelutt

Går veldig fint nå. Hun har hatt en infeksjon og måtte ligge på bipapp og respirator pga det fordi hu ble sliten. Men nå er infeksjonen borte og hun ligger på cpap og trenger egentlig ikke så mye oksygen. Hun gjør store fremskritt og legger fint på seg 😄 Jeg pumper alt jeg kan men holder likevel på å miste melken 😞 Kanskje du har noen tips som?

16.07.2015
RebekkaBY
RebekkaBY
Barn på 2 år og 9 måneder

Veldig kjent! Fikk i uke 26 for snart 3 år siden! Var på sykehuset i 5 mnd og brukte oksygen hjemme 1 år etter det igjen -siste mnd mest under søvn. Var på c-pap, respirator og bi-papp og stort oksygebbehov! Men alt ordnet seg til slutt! Vi har nå en fin liten fyr (har fått spisevegring -ikke uvanlig for ekstremøremature, så er på str med en 1åring) men kvikk i hodet og har f.eks lagt puslespill for 3 år+ da han såvidt var 2! Så selv disse syke bpdungene kan klare seg veldig fint npr de får litt tid på seg til å modnes! Hvordan gpr det nå? Er foresten en fin lukket gruppe på facebook for prematurforeldre. Lykke til-hold ut og pump melk om du klarer!

15.07.2015
tuddelutt
tuddelutt
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...