Ekstrem prematur

Mitt barn ble født i uke 27, 13 uker for tidlig. Er full av beskymringer og redd for at ting skal gå galt hele tiden. Hun klarte seg fint med c-papp i nesten tre uker, men hun begynte å puste for fort og måtte derfor kobles til en respirator får å ikke slite seg helt ut. Nå slapper hun helt av, og vi ser at hun så vidt orker å puste selv, er veldig vanskelig som førstegangs mor å se hun slite sånn. :( Noen her inne som har vært igjennom det samme før?

29.06.2015
RebekkaBY
RebekkaBY
Barn på 3 år og 1 måneder

Min datter er født prematur 31-3 pga preklamsi hos mor. Hun er i dag 12 år, går siste året på barneskolen og sliter med ettervirkningene av at hun kom for tidlig ut. Hun er født på Ahus, Lørenskog et kjempefint sted for fødsel og barsel. Hun følger sitt eget opplegg på skolen, men det er generelt liten kunnskap om premature barn og evt. ettervirkning av dette i kommuner, skoler osv. Jeg føler mange ganger at jeg må kjempe med krass motstand for mitt barns rettigheter. Som følge av prematur fødsel har hun i dag ADHD, men vi klarer oss uten medisiner, da disse gjør henne deprimert/nedstemt. Det finnes mange forum på nettet som omhandler premature barn, deres utfordringer, møte med det offentlige osv. Et forslag er å melde seg inn i prematur-foreningen. Der finner man mange svar på forskjellige utfordringer i hverdagen.

01.10.2015
barnefar
barnefar

Hei! Jeg fikk ei liten jente i mars.2015 hun kom i uker 23+6 og hun var på resprirator i 5 uker også cpap i 8 uker også highflow 3 uker. Hun fikk øyersykdom ROP fikk behandling ellers har hun vært flink heler veien. Etter 17 uker på sykehus fikk vi lov til å reiser hjem med cpapkassen og o2 men hun har ikke behov for de bare for p være sikker hvis pluselig hun trenger og nå snart 3 mnd hjemme alt har gått bra legene følger mye på henne og har hatt masse kontroll. Håper alt går bra med dere vet akkurat hvordan det er når mann står i situasjon men pluselig en dag så er dere hjemme med en mikrakel og lykke til.

21.09.2015
Kannika00
Kannika00

Jeg fikk ei jente i uke 27. Hun var på cpap i en uke, så over på high flow. Hun har utviklet en sykdom som kalles bpd. Det er en lungesykdom som ligner litt på atsma. Hun var 18 uker på sykehus, ble skrevet ut med ekstra oksygen hjemme. Hun har cpap om natta hjemme. Det er en tung og tøff tid med de små som blir født så altfor tidlig. Det er mange beskymringer. Men jeg er evig takknemmelig for legene i dag. I dag har jeg ei jente på 6 mnd (3 mnd) korrigert alder. Hun får forsatt oksygen og cpap om natta. På sykehuset hadde jeg henne på brystet i mange timer hver dag. Det er den beste medisinen du kan gi barnet ditt😉 masse lykke til videre

02.09.2015
Yfalk
Yfalk

Huff, det hørtes ikke godt ut :/ Håper der ordner seg.
Kanskje det funker med bare nær hudkontakt/ kjærlighet så hun føler seg trygg, og at det kanskje hjelper på å roe ned pusten?

15.08.2015
Daina94
Daina94
Gravid i uke 21
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...