amming og vekttap

Sist jeg fikk barn gikk jeg opp 6 kg i svangerskapet, men ned 10 kg på 3-4 mnd mens jeg full ammet sønnen min, måtte til sist etter råd fra helsesøster trappe ned på ammingen siden jeg tapte så mye vekt at jeg ble undervktig ( BMI på 14). Ruger nå på min nummer 2 og har til nå bare gått opp 2,5 kg på 18 uker, så ser ut til at jeg også i dette svangerskapet går lite opp i vekt selv om jeg spiser godt og er ganske så "sofagris". Ser at det er vanlig å gå ned max 1 kg i måneden med amming, så lurer litt på hvordan erfaringer dere andre har med dette?

17.05.2015
mammawww
mammawww

Jeg pumpe også (for harde livet) 6 gang i døgnet. Gikk opp ca.11 kg og etter fødsel er er nå 9 uker senere, 3-4 kg unna startvekta. Er også skrekkelig sulten, men har bare lyst på salat og lignende, samme lyster som i svangerskapet :-) Håper vekttapet tar seg opp når trilleturene blir lengere ;-)

19.05.2018
ThereseTOS
ThereseTOS
Barn på 3 år og 3 måneder

Jeg har ikke gått ned noe etter han ble født, og han er nå 11 uker gammel. Gikk opp 13kg i svangerskapet, og etter han kom ut veier jeg bare 4kg mer enn utgangspunktet. Jeg ammer ikke, men pumper meg (siden han ikke tar pupp) ca hver 3-4 time, som tilsvarer når han spiser. Selv om jeg ikke ammer så burde jeg vel gått ned noe? Syntes det er rart velten verken har gått opp eller ned etter fødsel. Jeg spiser utrolig mye da, så har en mistanke om at det er synderen. Går konstant sulten, og selv etter å spist opp maten min og restene til min mann, så er ikke jeg mett :-/ noen som har opplevd det samme?

31.07.2015
LilleTrilleTrol
LilleTrilleTrol

er i noe bedre hold denne gangen ;) så ser jo nå at det ikke bare er jeg som går mye ned i vekt med amming, ble så overrasket da jeg leste litt rundt på hva man kunne regne med å gå ned og lurte på om det bare var jeg som var den tjukk-melke kua :)

19.05.2015
mammawww
mammawww

max 1 kg per mnd pga amming? :o Oi! har overgått den grensa totalt jeg da!! jeg gikk opp 12 kg i svangerskapet og gikk ned 21 kg med amming på 4 mnd, men jeg hadde godt av det og ikke så ekstremt som det du opplevde.

17.05.2015
Maarud20
Maarud20
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...