Når merket dere det?

Jeg er i uke 6 og kjenner tydelig at det er noe som skjer i magen min, mange jeg snakker med mener jeg bare innbiller meg dette. Når kjente dere at det var noe der?

11.03.2015
mammacarina91
mammacarina91
Barn på 3 år og 6 måneder

Det skjer jo noe i magen din, det er det ingen tvil om. Men fosteret er ikke i stand til å bevege seg før rundt uke 8, så det er det nok ikke du kjenner ;) Rundt uke 12-14 kan man begynne å merke de første små sommerfugl-vingeslagene eller boblesprekkene som karakteriserer bevegelser, men det er vanligere å være enda noen uker lengre på vei før man er sikker på at det faktisk er bevegelser man kjenner, og ikke bare luft. (De som har barn fra før av kjenner gjerne igjen de ørsmå tegnene før andre.) Og har du placenta previa (foranliggende morkake), kan du fort være i uke 20 før du kjenner bevegelsene.

Det du kjenner nå, er sannsynligvis at du føler deg oppblåst, at du har litt ekstra luft i magen og tarmene, samt at livmora begynner å tøye og strekke litt på seg som en forberedelse til å kunne romme det stadig voksende fosteret.

Dette er iallefall det jeg har fått beskjed om. Jeg selv er nå 32+4 uker på vei, og nå er det full ommøblering i magen min nesten hele tiden, så nå er jeg iallefall ikke i tvil om når han beveger på seg ;)

16.04.2015
sangfugl13
sangfugl13

Kjente også bobbler i uke 8, er nå i uke 14 og har de siste ukene kjent små dunk og bevegelse. Vistnok skal vi som har fått barn før kjenne dette tidligere, ettersom livmora vår husker hvordan det var å ha barn i seg.

16.04.2015
mammawww
mammawww

Eg kjente ganske tidlig, sikkert i uke 6-7, bobler som sprakk helt tydelig. Og i uke 14 begynte eg smått å kjenne bevegelser, som etter noen uker utvikla seg til tydelige spark :) Eg og fikk beskjed om at det sikkert ikkje var det, men eg er heilt sikker på at det ikke kunne være noe annet :)

15.04.2015
Astrid1991
Astrid1991

Jeg kjente ikke noe før jeg plutselig en dag kjente at hun sparket :) Da var jeg 19+3. Men hvem vet? Ingen kan vite om du kjenner babyen annet enn deg :) Og hvis det gjør deg glad, hvorfor skal du ikke tro det? 😊

16.03.2015
MomToBe93
MomToBe93
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...