Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Familiens mening om navn.

Føler selv vi har god tid enda til å bestemme navn til vår lille jente som ventes ankomst i juni. Og er også litt forsiktig med å bestemme oss, for plutselig ser hun jo ikke ut som en typisk ... når hun kommer. Jeg har tenkt mye på Olea eller Johanne, eller Olea Johanne også (redd for det blir for langt med våre 2 etternavn i tillegg). De fleste synes begge navn er veldig fine, men da jeg fortalte det til min mor fikk jeg desverre ikke samme reaksjon. Johanne syntes hun var fint, men Olea etterfulgt av et svagt fnys/kort latter kunne liksom ikke misforstås.. Og jeg har sakt til meg selv så mange ganger at jeg ikke bryr meg om andres mening, for det er jo vår baby, men merket likevel at jeg skulle ønske mamma også likte det. Tenkte på en bedre reaksjon siden vertfall jeg ser på Olea som ett type "eldre" navn.. Hun prøvde å rette opp skaden hun var klar over hun gjorde med å si at Olea går da sikkert ann det også med ett smil,- skjønner dere eller? Hun liker virkelig ikke det navnet.. Flere som ikke har fått godkjenning av sine foreldre? Eller har en mening om saken?

20.02.2015
AnneLene83
AnneLene83

Da vi skulle forteller svigerforeldrene mine om navnvalget vårt fikk vi bare "Nei, det kan dere ikke velge. Faren til en venn av pappaen din (svigerfar) heter det".... Da ble jeg litt sånn "eeeeh, hva har det med oss å gjøre". De angret så klart på den reaksjonen etterhvert, og nå elsker de navnet. Poenget mitt er at, ja, det sårer litt når ens egne foreldre ikke "godkjenner" ditt navnevalg, men de kommer alltid rundt. Når de ser den ungen så elsker de navnet fordi de elsker ungen. Så hvis dere føler at Olea er det jenta skal hete, så gå for deres følelse. Andres meninger er ubetydelige. Ville også ha to navn, men ble kun ett da han har to etternavn.

10.05.2018
MamaC07
MamaC07
Barn på 2 år og 2 måneder

Vi stod mellom 3-4 navn, som vi valgte å holde hemmelig. Bestemte oss for hvilket navn dagen hun ble født 😊 Synes ikke du skal la deg påvirke av hva andre måtte mene ☺️ Likte forresten Olea kjempegodt!

18.04.2018
Ingeborg94
Ingeborg94
Barn på 2 år og 7 måneder

Her likte ikke barnefar navnet å gikk og sa at sønn vårres kom te å bli mobba før navnet sitt og at kompisan Hannes syntes det va så stygt, etter lang tid så bynte han å like det og den dag i dag heite han Linus :)

02.02.2018
Eilakristin
Eilakristin
Barn på 2 år og 1 måneder

Det er absolutt ingen andre enn du og din bedre halvdel som skal ha noe å si om navnet til deres barn. Det er synd om familie velger å ødelegge navnet dere har tenkt og bruke. Hadde min familie holdt på sånn hadde de fått streng beskjed om å holde de meningene og små latter/fnys for seg selv. Disse kommende besteforeldrene har en gang i tiden valg navnene til sine barn, nå er det din og far sin tur til å få gjøre det :) Lykke til :)

29.01.2018
ninette89
ninette89
Barn på 1 år og 8 måneder

Her stod det mellom Rasmus og Lucas med nr.1. Da fikk vi hele tiden høre en i rassen og to i musen. Veldig kjipt når det egentlig var det vi likte best, men ble ødelagt for oss av familie pga det.

21.01.2018

Vi har valgt å holde navnevalget vårt hemmelig. Merker godt at familien er nysgjerrig, de prøver stadig å lure det ut av meg.

01.07.2016
klskevik
klskevik
Barn på 3 år og 5 måneder

Bestem navn selv. Besteforeldre til barnet bestemmer ikke navnet. Det er det mor og far til barnet som gjør. Beste foreldre venner seg til navnet senere

23.05.2015
anitaberge
anitaberge

Vi har Martine og Madelen på våres jenter. Noen har Mia Madelen. Det er og fint

23.05.2015
anitaberge
anitaberge

Jeg foreslo Randi Maria til min mann. Pga bestemor som betydde mye for meg. Men det syns han var drit stygt. Uff. Ikke lett

23.05.2015
anitaberge
anitaberge

Smart, mitt beste tips til venninner som venter barn er det når det gjelder navnet. Ikke si noe til noen. Det kan jo hende man ombestemmer seg og da er det greit p vite at det ikke er fordi noen mente noe om navnet man hadde valgt.

23.05.2015
lillefare
lillefare

Synes begge navnene sammen er kjempe fint.
Vi har to navn på gutten vår og etternavn med bindestrek. Sånn ble det fordi jeg falt for fristelsen å fortelle om hvilke navn vi likte. Det er derfor han har to, det vi likte best ble mellomnavn fordi mange hadde formeninger om navnet. Denne gangen sier jeg ikke noe. Når de får vite navnet og babisen ligger der da sier de ikke noe. Jeg liker spesiellenavn, har et selv, og følte at det var greit at det ikke var 10 andre på skolen som hetet det samme. ikke bry deg om hva mor og svigermor sier, de venner seg til navnet og kommer til å like det fordi det er navnet på barnebarnet deres. Kjør på.

23.05.2015
lillefare
lillefare

En gang ,våre foreldre hadde sitt valg på navn til barnet. nå er det vi som bestemmer :)

21.04.2015
Keta123
Keta123
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...