Familiens mening om navn.

Føler selv vi har god tid enda til å bestemme navn til vår lille jente som ventes ankomst i juni. Og er også litt forsiktig med å bestemme oss, for plutselig ser hun jo ikke ut som en typisk ... når hun kommer. Jeg har tenkt mye på Olea eller Johanne, eller Olea Johanne også (redd for det blir for langt med våre 2 etternavn i tillegg). De fleste synes begge navn er veldig fine, men da jeg fortalte det til min mor fikk jeg desverre ikke samme reaksjon. Johanne syntes hun var fint, men Olea etterfulgt av et svagt fnys/kort latter kunne liksom ikke misforstås.. Og jeg har sakt til meg selv så mange ganger at jeg ikke bryr meg om andres mening, for det er jo vår baby, men merket likevel at jeg skulle ønske mamma også likte det. Tenkte på en bedre reaksjon siden vertfall jeg ser på Olea som ett type "eldre" navn.. Hun prøvde å rette opp skaden hun var klar over hun gjorde med å si at Olea går da sikkert ann det også med ett smil,- skjønner dere eller? Hun liker virkelig ikke det navnet.. Flere som ikke har fått godkjenning av sine foreldre? Eller har en mening om saken?

20.02.2015
AnneLene83
AnneLene83

Da vi skulle forteller svigerforeldrene mine om navnvalget vårt fikk vi bare "Nei, det kan dere ikke velge. Faren til en venn av pappaen din (svigerfar) heter det".... Da ble jeg litt sånn "eeeeh, hva har det med oss å gjøre". De angret så klart på den reaksjonen etterhvert, og nå elsker de navnet. Poenget mitt er at, ja, det sårer litt når ens egne foreldre ikke "godkjenner" ditt navnevalg, men de kommer alltid rundt. Når de ser den ungen så elsker de navnet fordi de elsker ungen. Så hvis dere føler at Olea er det jenta skal hete, så gå for deres følelse. Andres meninger er ubetydelige. Ville også ha to navn, men ble kun ett da han har to etternavn.

10.05.2018
MamaC07
MamaC07
Barn på 1 år og 6 måneder

Vi stod mellom 3-4 navn, som vi valgte å holde hemmelig. Bestemte oss for hvilket navn dagen hun ble født 😊 Synes ikke du skal la deg påvirke av hva andre måtte mene ☺️ Likte forresten Olea kjempegodt!

18.04.2018
Ingeborg94
Ingeborg94
Gravid i uke 34

Her likte ikke barnefar navnet å gikk og sa at sønn vårres kom te å bli mobba før navnet sitt og at kompisan Hannes syntes det va så stygt, etter lang tid så bynte han å like det og den dag i dag heite han Linus :)

02.02.2018
Eilakristin
Eilakristin
Barn på 3 år og 6 måneder

Det er absolutt ingen andre enn du og din bedre halvdel som skal ha noe å si om navnet til deres barn. Det er synd om familie velger å ødelegge navnet dere har tenkt og bruke. Hadde min familie holdt på sånn hadde de fått streng beskjed om å holde de meningene og små latter/fnys for seg selv. Disse kommende besteforeldrene har en gang i tiden valg navnene til sine barn, nå er det din og far sin tur til å få gjøre det :) Lykke til :)

29.01.2018
ninette89
ninette89
Barn på 3 år og 2 måneder

Her stod det mellom Rasmus og Lucas med nr.1. Da fikk vi hele tiden høre en i rassen og to i musen. Veldig kjipt når det egentlig var det vi likte best, men ble ødelagt for oss av familie pga det.

21.01.2018

Bestem navn selv. Besteforeldre til barnet bestemmer ikke navnet. Det er det mor og far til barnet som gjør. Beste foreldre venner seg til navnet senere

23.05.2015
anitaberge
anitaberge
Gravid i uke 24

Vi har Martine og Madelen på våres jenter. Noen har Mia Madelen. Det er og fint

23.05.2015
anitaberge
anitaberge
Gravid i uke 24

Jeg foreslo Randi Maria til min mann. Pga bestemor som betydde mye for meg. Men det syns han var drit stygt. Uff. Ikke lett

23.05.2015
anitaberge
anitaberge
Gravid i uke 24

Smart, mitt beste tips til venninner som venter barn er det når det gjelder navnet. Ikke si noe til noen. Det kan jo hende man ombestemmer seg og da er det greit p vite at det ikke er fordi noen mente noe om navnet man hadde valgt.

23.05.2015
lillefare
lillefare

Synes begge navnene sammen er kjempe fint.
Vi har to navn på gutten vår og etternavn med bindestrek. Sånn ble det fordi jeg falt for fristelsen å fortelle om hvilke navn vi likte. Det er derfor han har to, det vi likte best ble mellomnavn fordi mange hadde formeninger om navnet. Denne gangen sier jeg ikke noe. Når de får vite navnet og babisen ligger der da sier de ikke noe. Jeg liker spesiellenavn, har et selv, og følte at det var greit at det ikke var 10 andre på skolen som hetet det samme. ikke bry deg om hva mor og svigermor sier, de venner seg til navnet og kommer til å like det fordi det er navnet på barnebarnet deres. Kjør på.

23.05.2015
lillefare
lillefare

En gang ,våre foreldre hadde sitt valg på navn til barnet. nå er det vi som bestemmer :)

21.04.2015
Keta123
Keta123

Jeg har termin i sept og vi er godt i gang med navnevalget. Vi bestemte oss derimot helt fra starten om å ikke involvere andre, nettopp fordi vi regner med at 'alle' kommer til å ha en mening. Hadde kommet til å blitt litt lei meg om drømmenavnet hadde blitt slaktet. Om de får presentert navnet etter fødselen, "lille xxx kom til verden....", derimot har de ikke mye de får sagt. Så blir det litt ekstra spennende for dem også ;)

17.04.2015
MRes
MRes

Mannen min og jeg har termin i juni og venter en liten gutt. Vi har tenkt masse på navn, men syns det er fryktelig vanskelig å bestemme oss. Vi har til nå vært åpne om dette, og tatt imot forslag med åpne armer, men som regel er det mye lettere å finne tulleforslag enn navn vi faktisk kunne tenke oss, så nå har vi sluttet med dette.

I påsken var vi hjemme hos mine foreldre, og jeg sa da at det for oss hadde vært enklere om vi ventet ei jente, fordi vi da hadde sett oss ut tre navn vi likte godt, og dermed var nærmere en løsning. Så fortalte jeg foreldrene mine det ene navnet, som både mannen min og jeg syns er kjempestilig - Ea. Og reaksjonen til mamma var svært så klar - hun rynket skikkelig på nesa, ristet på hodet og ga klart uttrykk for at det likte hun iallefall ikke.

Så vi har nå bestemt oss for å ikke diskutere navn med noen andre, og heller ikke fortelle hva vi bestemmer oss for, før han er født. Da vil de få vite navnet sammen med vekt, lengde og et bilde. For når mannen min og jeg bestemmer oss, er vi ikke interesserte i at andre skal prøve å overtale oss til å velge noe annet eller gjøre oss usikre på valget. Vi velger et navn ut fra hva vi syns er fint og hva vi ønsker at sønnen vår skal hete. Andre kan gi navn til sine egne barn!

16.04.2015
sangfugl13
sangfugl13

Me har ikkje bestemt oss ennå då me er heilt i starten og hverken veit kjønn eller termin. Det som et sikkert er uansett at når dette skal bestemmes så blir det eit val eg og dama tar ilag, utan innblanding.

07.04.2015
Klodrik
Klodrik

Her bestemte vi navn en time etter OUL. Har ikke nevnt navnet noen. Så da snuppa var født, sendte vi melding til familien om at lille Alina var kommet til verden :)

27.03.2015
xlibrax80
xlibrax80

Alltid noen som har en mening :(

05.03.2015
LadyAnne
LadyAnne

Jeg og bf hadde bare ett navn vi begge likte, ønsket å kalle henne opp etter min oldemor. Vi hadde ikke bestemt det, siden vi ikke viste om dattra vår kom til å kle navnet. Etter å ha luftet forslaget for familien min var alle positiv til det, bortsett fra onkelen min. Han var redd vi skulle bruke navnet fordi han ønsket at mine søskenbarn skulle bruke det når de fikk barn. Heldigvis, for han, gikk vi for et annet navn som passet jenta vår bedre :)

26.02.2015
supermarioo
supermarioo
Barn på 1 år og 11 måneder

Så det er ikke bare meg? Jeg tenkte litt sånn at andre kan mene hva de vil, men om de ikke liker det trenger de vel ikke si det sånn? Eller så kan de vel drite i å spørre.. :p Ei venninne tok den at hun syntes det hadde vært så fint med navn på samme forbokstav som våre fornavn da jeg sa hva jeg vurderte, hun sa også at mine var fine, men tolka også det at noe annet hadde vært finere.. Men som dere sier, de får venne seg til det! ;-) Ingenting er jo bestemt, kjente bare hvor irritert jeg ble og stakk skikkelig, men sånn er det vel når man selv finner noe som man selv liker veldig godt, kan ikke forvente at alle liker det, og det er kanskje også bra..

25.02.2015
AnneLene83
AnneLene83

når jeg i sommer gikk å grublet og tenke på navn, nevne jeg noen for min mor siden vi var på hytta sammen, iallefall så nevne jeg et jentenavn om det var jente som skjulte seg i magen(vi ville ikke vite kjønnet) og mamma sa rett ut at hun syntes ikke det var fint, men tok opp mellomnavne til oldemor som hun syntes var mye finere. kjente det stakk sikkeli i hjerte for dette er et navn jeg hadde tenkt på lenge og virkelig elsket. Så etter den opplevelsen nevnte jeg bare navn til samboeren som skulle være med å bestemme.

20.02.2015
Maarud20
Maarud20
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...