Smertefull amming

Hei. Jeg har da en liten jente på 8 dager. Hun spiser godt, ekstremt godt. Men problemet er at det gjør så innmari vondt å amme. Jeg sitter og rister og gråter i smerte. Det skal jo ikke være sånn! Har prøvd diverse kremer, men brystene får ikke pause nok til å hente seg inn igjen. Flaske nekter hun å ta i tillegg. Helsesøster har vist teknikker, men det gjør likevel vondt. Brystene er vonde en stund etter amming også. Alle rundt meg sier at de må bare herdes, og man må bare bite det i seg. Men å sitte slik en gang i timen, er utholdelig. Jeg har så lyst at amming skal være en kosestund, ikke smertehelvete. Har dere erfaringer og råd å komme med?

06.02.2015
idamon
idamon
Barn på 3 år og 11 måneder

Ammeskjold er heilt fantastisk og virkeleg redninga! Eg bruker dei om natta og et par gonger i løpet av dagen. Ellers suger han vanleg for å holde melkeproduksjonen i gang. Min et 9 dager gammel, og hadde ikkje holdt ut amminga uten dei

13.06.2016
brockhus
brockhus
Baby på 17 måneder

Denne kommentaren har blitt slettet av forfatteren.

23.05.2016
siljekim
siljekim

Har noen sett på tungebåndet?

22.05.2016
acigaM
acigaM

Brystskjold fungere som eit skjold for brystvorta. Du kan lese om den på ammehjelpa si nettside. Eg brukte brystskjold fra første stund då guten min ikkje la ned tunga då han saug. Med skjold blei brystvorta lang nok til at han fikk den ned. Einaste minuset var at det blei mykje koking av brystskjold, og at sjølv om det etter to veke ikkje var bruk for skjold lenger, så tok det tok heile 10!!! veke før han tok vanlig normal pupp.

02.04.2016
MorrisMotor
MorrisMotor

Har helsesøster sendt inn melkeprøve/ bakterieprøve av brystene dine? For meg var ammingen rett og slett et mareritt. Dette skyldtes gule stafylokokker som ble påvist ved melkeprøven. I tillegg ble jeg behandlet for trøske en periode før jeg fikk svar på melkeprøven selv om HS ikke kunne se noen tegn til det. En real antibiotikakur tok de verste smertene, i tillegg til ammeskjold. Nå er det mest sårt, men levelige smerter og ammeskjoldet har fått plass på hylla igjen.

30.03.2016
AnjaSmedsmo
AnjaSmedsmo
Baby på 12 måneder

uff jaa.. jeg kunne ikke amme begge barna :( ble ikke bare sår, men det kom også blod. Jeg hadde det ubeskrivelig vondt og måtte til slutt begynne med morsmelkerstattning.. Jeg er nå gravid igjen og har termin i mai, skal prøve alt for å klare det denne gangen, håper det blir bedre denne gang.

08.03.2016
sheema
sheema

Litt vondt gjør det nok i begynnelsen, men ikke så mye som du beskriver. Jeg hadde også skikkelig vondt og fikk sår i begynnelsen. Redningen for meg ble å få hjelp av en ammehjelper. Problemet mitt var at babyen ikke fikk nok pupp inn i munnen (jeg kobla henne på før hun gapte stort nok) og at melkespreng gjorde brystene så harde at hun ikke fikk nok tak. Da lærte jeg å bruke noe som heter Cottermans grip for å myke opp areola rundt brystvorta slik at det ble lettere for henne å få ordentlig tak. Det går an å lese om amming på ammehjelpen.no. Håper det ordner seg og at du begynner å kose deg med ammingen. Brukte også masse purelan salve en periode!

06.03.2016
jnunn82
jnunn82

Hvordan vondt har du? Har du sår? Er du sikker på du har riktig teknikk? Har selv en brystvorte som er veldig sår! Jobber med å finne hvor teknikken er feil.. Har du sjekket ut ammehjelpen?

13.07.2015
SanneAbby
SanneAbby

Da har jeg skaffet meg brystskjold, men synes det gjør like vondt. Nesten vondere, da hun må ta mer i når hun skal suge. I tillegg blir det fryktelig mye søl med skjoldene også. Det virker som jeg må bare ta brystene herdes, og håpe det går over. Ganske fortvilende, for nå er hun inne i en øke periode. Kveldene sitter jeg stort sett og ammer non stop. Det er ikke alle dager jeg rekker å pumpe meg heller. Vi får krysse fingerene for at det roer seg snart. Har jo ikke ammet to uker engang.

10.02.2015
idamon
idamon

Jeg brukte brystskjold. Problemet er bare at babyen venner seg til dette og det tar lang tid å venne av dette. En annen ting som er negativt med brystskjold er at puppene tømmer seg ikke like bra som da du ammer uten. Derfor er det viktig at du pumper deg. Jeg hadde vondt i tre/fire uker, men det ble bedre. Man blir jo sår av å amme, puppene er jo ikke vant til at det er noen som suger på puppen hver time. Legger ved link til ammeskjold http://www.vitusapotek.no/Products/NMD+default+Catalog/Medela-Ammeskjold-i-silikon-str-M/PID-922377.aspx

10.02.2015
Helenenor
Helenenor

Jeg hadde det akkurat slik du forteller det!
Prøvde alt, lufttørke, brystkrem osv.. men fikk et tips om ammeskjold og det fungerte perfekt!
Smurte fremdeles brystene etter amming og lot de få masse luft😊 Etter en liten stund slapp jeg blødende å såre bryster! Prøv! Og håper det går bra!

10.02.2015
hilkol91
hilkol91

Ammeskjold..!! Eventuelt kan du pumpe deg. Jeg var sånn med første barnet og fikk masse antibiotika før jeg ble bra. Snakk med en lege eller barselpol. Håper der gir seg snart :-)

09.02.2015
iraqya
iraqya

anbefaler ammeskjold på det sterkeste!!!

07.02.2015
Maarud20
Maarud20

Det skal ikke være sånn at du skal sitte å lide deg igjenom amming og "bite det i deg" Jeg ble fort sår helt i begynnelsen men passa på å alltid dytte underleppa hans ut sånn at han fikk større og mykere tak og ikke bare sutta på brystvorta. Det hjalp her å være oppmerksom på det, er aldri sår lenger nå og han er 4 mnd. Men hvis jeg ligger å ammer han så blir jeg sår, sikkert fordi det blir en annen stilling på munnen vs. brystvorta. Jeg har brukt Lanolin når jeg merka antydning til sårhet, det fungerer supert! H is det er stikkende smerter så kan det også være trøske, det gjør sykt vondt hvis det får utvikle seg lenge nok. Du kan ha det selv om det ikke syns på brystvortene.

06.02.2015
Lindis29
Lindis29

Hvordan fungerer brystskjold? Har ikke hørt om det før.

06.02.2015
idamon
idamon

Hvordan fungerer brystskjold? Har ikke hørt om det før.

06.02.2015
idamon
idamon

Du kan bruke brystskjold 👍

06.02.2015
MonikaBN
MonikaBN

Har hørt mange snakke varmt om den Utrolig-salven :)

06.02.2015
supermarioo
supermarioo
Barn på 1 år og 11 måneder
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...