Keisersnitt

Har utrolig lyst på keisersnitt grunnet stor frykt for smerter og ganske redd når det gjelder epidural og bedøvelse generelt... Lurte på om noen vet hvordan det fynker? Kan jeg bli lagt i narkose? Vet at dette ikke er det beste for babyen men det er jo det beste for meg som skal få den ut ;)

15.01.2015
idaRB96
idaRB96

Keisersnitt er ikke mye å stå etter... Gutten her er 4 mnd og jeg sliter fortsatt meg rygg og buksmerter... Ikke videre pent arr heller

05.02.2015
Eselører
Eselører

Legen har jo egentlig sagt at grunnet tidligere spisefortyrelse så kan jeg ikke føde normalt, men jeg tror ikke det er bare det som står å spiller.

20.01.2015
idaRB96
idaRB96

Keisersnitt er ofte ikke et valg man kan bestemme seg for selv, de som får keisersnitt må som regel dette på grunn av helsefaktorer som er vurdert til at de ikke kan føde normalt.

20.01.2015
ThereseKristin
ThereseKristin

Keisersnitt kan nok virke som "den enkle" veien å gå, men kan man unngå det, ville jeg gjort det. Jeg har vært gjennom flere både mage- og ryggoperasjoner tidligere, og det tar tid å komme seg igjen, og smertene etter operasjoner er ingen spøk.. En epidural er fort gjort å sette, og kan gi veldig god lindring.

For min del ser det nok ikke ut til at det er noe valg. Pga rygg- og bekkenproblematikk ser det ut til at det blir planlagt keisersnitt i slutten av mai. Jeg gleder meg virkelig ikke til det/tiden etter, der man må ha hjelp til det meste, men har slått meg til ro med at det er det beste for både meg og sønnen min.

Jeg håper bare jeg slipper unna komplikasjonene min svigerinne måtte gjennom.. Hennes operasjonssår ville ikke gro, og hun gikk rundt i nesten et halvt år med et åpent sår på magen..

Så tenk deg nøye om og snakk gjerne med helsepersonell om din frykt og dine tanker, så vil de hjelpe deg godt på vei. Det er mulig å få innvilget keisersnitt pga frykt for fødsel, men da må man gjennom en relativt lang prosess med psykologsamtaler først, så start isåfall samtalen med fastlege, jordmor eller sykehus raskt.

19.01.2015
sangfugl13
sangfugl13

takk for svar! Skal tenke godt igjennom dette kan man si. er forsatt 5 heeeele og lange mndr i vente...

19.01.2015
idaRB96
idaRB96

Jeg tror jeg heller ville ha bitt i meg den lille smerten bedøvelsen gir når den blir satt og jobbe meg igjenom fødselen, enn å være sengeliggende med smerter å ikke kunne løfte babyen etter fødselen pga. operasjonssåret. Også skal det vel ganske mye til før man får keisersnitt i det heletatt?? Trodde det måtte foreligge en konkret medisinsk grunn, enten en veldig god grunn til at man ikke vil føde vaginalt, eller ved komplikasjoner som gjør at det ikke vil gå å føde naturlig. Frister selvfølhelig "å sove" igjenom fødselen, men da går man jo også glipp av alt det unike som skjer både under og etter fødsel 😊

18.01.2015
Lindis29
Lindis29

jeg anbefaler ikke keisersnitt pga smertene og komplikasjonene etter fødsel+ arr og oppblåst mage (slik opplevde jeg det) selv om min fødsel var ikke akkuratt som planlagt og da ble keisersnitt eneste løsning da guttungen ikke ville ut selv etter 5 dager med prøving. epidural er ikke så ille, kanskje det verste er når du må sitte i ro mens du får epiduralen spesielt hvis du får rier midt i. det viktigste er å ha god kommunikasjon med helsepersonell alt av jordmor til overlege. jeg hadde bestemt meg at jeg ikke skulle ha epidural i det hele tatt, men jeg ble så utslitt da det hadde gått flere dager og fått alt annet av akupunktur, vann osv. hvis jeg skulle føde igjen så er det første jeg kommer til å spør om er epidural. lykke til :-D

18.01.2015
karrar
karrar
Baby på 9 måneder
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...