Noen som har erfaring med a-hus?

Heisann!  Jeg har netopp byttet fødeplass til A-hus. Har termin 2.desember så er jo litt i seneste laget. Jeg hadde entlig fått plass på Ullevåll, men byttet pga at de ikke har lystgass, og fordi man ikke er sikret badekar der. ( Synes det virker som god smertelindring i åpningsfasen) Jeg lurte på om det er noen her som har noen erfaringer å dele fra A-hus? Er jordmødrene der flinke til å ivareta fødekvinnen? Og hva slags erfaringer har dere med bruk av lystgass?    Lurer forresten også på om det er barselhotell der, hvor far også kan overnatte? Vet de har det på Ullevåll.

28.10.2014
victoriasteins
victoriasteins
Barn på 3 år og 5 måneder

Hei :) Jeg har ikke fått min baby enda, men jeg jobber på fødeavdelingen på Ahus. Jeg skal selv føde der når den tid kommer, ville ikke valgt noe annet, for de er utrolig dyktige de som jobber der! Føde tun A er en avdeling med kun jordmødre, der får man tilbud om ikke-medikamentell smertelindring, dvs lystgass, akupunktur ol. På føde tun B har de det meste av smertelindring. Hvis man er på tun A og i løpet av fødselen ønsker epidural blir man flyttet over til tun B. Det er badekar på alle fødestuene på fødetun B! På spørsmål om man kan "kreve" epidural er svaret ja, man kan kreve det .. Men kriteriene for å få det, er det jordmor som tar stilling til, så bare snakk med jordmoren din underveis i fødselen!
Oppfølgingen av jordmødre underveis i fødselen kommer selvsagt ann på hvor mange fødekvinnen de har i løpet av en vakt, men nå er det en stille periode så da har de som oftest bare en kvinne hver. Da er jordmor inne på stuen hos fødekvinnen så mye kvinnen selv ønsker dette. Hvis hun av en eller annen grunn må forlate stuen, kan en annen jordmor eller barnepleier komme inn i mellomtiden hvis dette er ønskelig.

Lykke til 😉

05.11.2014
StinSkov
StinSkov

Hei:) jeg fødte på Ahus i 14.oct, og var veldig fornøyd med jordmødrene. Lystgassen hjalp meg veldig men fikk epidural også da jeg ikke taklet smertene mer. Jordmødrene var til stede for det meste av tiden, utrolig dyktige syns jeg også. Jeg og sønnen min ble da sendt til barsel/overvåking etter fødselen og de var veldig flinke og jeg fikk god ammehjelp,slitet litt i starten selv med ammingen men de kom hver gang og hjalp meg så han fikk tak på brystet.Jeg håper du får like god opplevelse som jeg fikk på Ahus, jeg hadde virkelig valgt Ahus igjen uten tvil. Mvh Amun

01.11.2014
MammatilIsak
MammatilIsak

Takk for svar :) jeg også fylte ut de papirene jeg fikk fra Ahus, men min faste jordmor (som også jobber på Ahus) sa at det var helt unødvendig da jordmødrene på Ahus sjeldent leser de.. Jeg har hatt en for tidlig fødsel (uke 17) før i eget hjem uten smertestillende (da det selvfølgelig ikke skulle skjedd, fikk parlgin forte i ambulansen), og de smertene jeg hadde av riene var selvfølgelig ikke gode for å si det pent, og tenker derfor at hvis man kan lindre de smertene bittelitt, så hvorfor ikke? Er veldig glad for barselhotell så gubben kan bli igjen med oss (ved normal fødsel vel og merke).. Gleder meg enormt! :)

29.10.2014
Billy Jean
Billy Jean

Hei,

Jeg fødte på Ahus i juli i fjor. Flotte jordmødre, bra oppfølging. Lystgass hjalp meg masse, særlig når det gjaldt å konsentrere seg om pusteteknikken. Hvis jeg skal føde igjen velger jeg Ahus. Barselshotellet er ok, også for far :-) Lykke til!

29.10.2014
lisaenrique
lisaenrique

Takk skal dere ha for svar. Jeg tror jo at man skal kunne få epidural dersom man ønsker det. Jeg er også førstegangsfødende, og vil ha muligheten åpen for å kunne få epidural. Er nok bare å si ifra om dette når man ankommer avdelingen tenker jeg. ( Jeg har forresten skrevet dette opp i fødselsbrevet som A-hus sendte) Bra at du beskriver god erfaring med A-hus og jordmødrene der. Jeg er så redd for at de kommmer til å gå ut og inn hele tiden, og ikke være der når jeg trenger det. Men er jo lite sannsynlig at det kommer til å skje kanskje. Godt å vite at de har hotell der også, men man kan jo aldri forutse hvordan fødselen vil bli.

Hvordan var oppfølgingen der når det kom til ammehjelp??

29.10.2014
victoriasteins
victoriasteins

Men vet du hvordan det fungerer med epidural der? Jeg har fått fødeplass på tun b, og slik jeg forstod det i papirene kan man bare få epidural på tun a.. Kan man "kreve" å få det? Litt teit spørsmål kanskje, men jeg unnskylder meg med at jeg er førstegangsfødende ;)

29.10.2014
Billy Jean
Billy Jean

Hei jeg fødte på a-hus i juli og jordmødrene som tok hånd om meg var veldig flinke og snille :) lystgass hjalp ikke stort for meg, men brukte det for å prøve å få tankene over på noe annet da smertene kom. Er barselhotell der hvor far kan overnatte, men hvis det er en komplisert fødsel kan du havne på barselavd der far ikke kan overnatte(der havnet jeg pga seteleiefødsel). Mens jeg lå der kom jordmødrene og pratet om fødselen og spurte hvordan jeg hadde det, så jeg følte at de virkelig brydde seg om meg :)

28.10.2014
Veronic88
Veronic88
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...