Fødsel uten epidural

Hei! Noen som har erfaring med naturlig fødsel? Har selv søkt meg til abc klinikken (uten bedøvelse), men vet virkelig ikke hva jeg går til!

25.10.2014
Stjerna84
Stjerna84

Hei 😊 Jeg fødte min datter 16.11.2013. En fødsel som varte to og en halv time. Dette uten noen form for smertelindring. Det var en påskjennelse ettersom lillemor kom veldig raskt. Jeg måtte sy en del sting, men merket såvidt at jeg ble sydd da jeg fikk bedøvelse. Jeg var veldig klar for et nytt barn omtrent samme uke som jeg hadde født. Gleden av lille frø, fikk meg til å glemme all smerte. Underlivet var omtrent tilbake til normalen etter seks uker. Hun er nå 18 måneder. 😊

22.05.2015
Maejens
Maejens

Jeg fødte uten lystgass og epidural, benyttet meg av badekaret der jeg fikk slappet av max!! Jordmor sa at kunsten var å slappe av og ikke jobbe mot riene :-) funket for meg

22.05.2015
Maarud20
Maarud20

Fødte naturlig 22.04.15, 12 timer med regelmessige rier (hver 2 minutt, hvert minutt etter 5 timer.) Lå i badekar, og fikk lystgass da jeg kom opp av karet. De tok vannet ca kl 1300 og fikk da skikkelig smertefulle rier, men begynte å presse kl 1500 og 1525 var han ute! Aå lenge jeg klarte å tvinge kroppen til å slappe av var det ikke vondt, bare litt ubehagelig :-)

21.05.2015
Sarahallo
Sarahallo

Jeg fødte min første 2. februar 2015, på Ullevål - på den vanlig fødeavdelingen. Jeg hadde bestemt meg for å ikke foretrekke hverken eller, men å ta alt som det kom. Hadde ikke noe stort behov for smertelindring hvis det ikke var nødvendig, men hvis jeg trengte så trengte jeg. 2 dager før termin fødte jeg uten noen som helst form for smertelindring - kun en kald klut på pannen. Vannet gikk ca kl 23 og første rie kom ca kl 02. Kl. 02.30 begynte vi å telle mellom reine, da var det ca 5 min mellom. Kl. 04.30 kjørte vi hjemmefra, med ca 3 min mellom hver ri som nå var blitt rimelig intens. Var på Ullevål kl 04.50 og jeg hadde da 7 cm åpning. 20 min senere var det full åpning og pressriene startet i det sekund jeg kom inn på mitt føderom. Kl 05.49 var lille prinsessen ute. Alt gikk veldig fort og det ble derfor hverken tid eller behov for smertelindring. Jeg er i dag kjempestolt over å ha født uten smertelindring, og gleder meg til å bli gravid igjen og til neste fødsel.

21.05.2015
Annetteba
Annetteba

Jeg var ikke på Abc på Ullevål, men den vanlige føden. Ble fødsel uten epidural. De satte noe steril papler, men jeg syntes det svei så ille å sette de at det ikke ble mer enn et par. Merket ikke til noe lindring egentlig.

Tror det å finne gode stillinger hvor du rører litt på bekkenet kan lindre litt i starten i alle fall. Noen liker å sitte på gummiball. Jeg syntes det var godt å stå og heller lene meg mot senga under riene. Da kunne jeg også klemme på sengekanten når riene reiv som mest.
Det er vanskelig å gi tips. Hør på kroppen din bare, den forteller deg egentlig alt du trenger å vite. Og i følge min kjære husker jeg ikke smerten, den glemmer du fort. ;-)

15.05.2015
Tattie87
Tattie87
Barn på 3 år

Fødte selv på ABC Ullevål i aug-2013. Hadde en helt fantastisk fødsel hvor jeg husker alt av fødselen i ettertid! 😊 Dette var med min første, venter nå nr 2, og søkte meg inn og fikk plass på ABC igjen. Gleder meg faktisk 😊

09.05.2015
Siw90
Siw90

Jeg fødte 10 August. Nå er jo fødsler forskjellige og smerteterskelen ulik for alle. Jeg er veldig pysete og gråt nesten når jeg tok en tatovering på leggen. Derfor så trodde jeg at en fødsel nesten ville være uoverkommelig. Jeg gruer meg ikke til fødselen da, var veldig avslappet til det og skulle ta ting som det kom. Jeg begynte med rier natt til den 10, de var ikke vonde i starten, kjentes ut som mensenmurringer. Utover på morgenen kjente jeg at de begynte å komme hvert 5 min. Jeg ringte føden i 13 tiden og forklarte hvordan ståa var. Hun mente jeg kunne vente litt med å komme. Det var greit for meg for riene var absolutt overkommelige. 3 timer senere merket jeg at de begynte å ta seg opp. Samboeren maste om at vi skulle dra, men jeg ville ikke bli sendt hjem igjen. Kl 18-19 ringte jeg føden igjen og sa at nå var det vondt. Da vi kom inn på fødeavdelingen og skulle undersøkes var jeg 4-5 cm. Jeg fikk helt sjokk for jeg trodde det skulle være MYE vondere og ble ganske stolt av meg selv. Ble så sendt inn på rommet der jeg skulle føde i 20 tiden. Riene ble sterkere og sterkere og ved ca 7 cm ville jeg prøve akepentur, men det hjalp ikke noe. Ble undersøket etter at de var satt, da var jeg 8 cm og jeg kjente press ned allerede nå. Jordmor sa jeg bare skulle følge kroppen. Pressriene kom nesten med en gang og lillegutt var ute kl 23.26. Så fra jeg kom inn tok det ca 4 timer før han var ute. Jeg ble så positivt overrasket over hvor bra det gikk. Det gjorde selvfølgelig vondt men det er absolutt overkommelig :) gleder meg faktisk til å føde igjen og håper jeg husker litt mer fra selve følelsene mine rundt fødselen. Alt gikk så fort så rakk ikke å tenke. Lykke til med fødsel, det klarer du :)

14.12.2014
rikke_b
rikke_b
Baby på 16 måneder

Hei! Jeg fødte 2.nov uten bedøvelse, kun badekar og litt lystgass før pressriene kom :) han kom ut etter ca 15 min med pressrier og fikk han opp på brystet :) Jeg husker smertene godt enda nå en mnd senere! Men morkaken ville ikke ut, så de trykte så hardt på magen min at det kjentes ut som om hun trykte helt inn til ryggraden! Etter den kom ut etter 30 min så kunne jeg endelig tenke på lillegutten vår som lå på brystet mitt💙 fødselen min gikk fort og det var veldig avslappende å ligge i badekaret helt til pressriene kom :)

30.11.2014
Issanim
Issanim

Har født 3 stk uten epedural. Med nr1 prøvde jeg varmepakkning og forskjellige stillinger på sykehuset for og lindre smertene. Til slutt gikk jeg over på lystgass og det funka fint. Med nr2 gikk jeg en del og så satt jeg i badekar. Prøvde lystgass men klarte det ikke den gangen. Nå med nr3 hadde jeg kontroll om ettermidagen, men viste at babyen ble å være ute i løpet av 24 timer for det var lik start som jeg hadde med nr2. Fikk da en akupungtur nål i hode for at jeg skulle klare og slappe av til fødselen startet på ekte. Gikk hjemme lenge og hjemme gikk jeg på gulvet og brukte varmepute på ryggen som jeg varma i micro hele tiden. Da jeg kom til fødestua fikk jeg en preikestol og vandra på gulvet. Denne gangen hadde jeg riene i lårene så da riene kom hang jeg bare på preikestolen. Da jeg hadde vært på fødestua hørte jordmor på meg at riene ble mer intens så hun tilbydde lystgass. Takka ja, men kom ikke så langt for og få brukt den. 10-15 min etter at jeg takket ja til lystgassen var nr3 ute, så han ble født helt naturlig uten noen form for lindring. Så går helt fint og føde uten bedøvelse. Første gang var jeg 17,5 år og nå siste gang 28 år :) Lykke til med livets under og hvis det viser seg at du trenger bedøvelse vil du få det :)

28.11.2014
MammaHilde
MammaHilde

Jeg fødte 11.september uten noen smertelindring. Husker hele fødselen og er stolt over å ha klart det :) mitt tips til deg: varm dusj lindrer veldig! Jeg skulle egentlig i badekar, men det var ingen ledig da jeg kom inn på sykehuset. Prøvde akupunktur, men følte dette hemmet mer, enn det hjalp. Jeg pusta meg godt gjennom alle riene og det hjalp stort! Gled deg til fødselen :) ingenting å grue seg til :) masse lykke til!

26.11.2014
GBRB
GBRB

Jeg hadde i utgangspunktet ingen plan for min fødsel, men jeg var åpen for alt. Det eneste jeg visste at jeg ville, var å ligge i badekar. Jeg brukte badekaret i flere timer, og det lindret virkelig veldig! Da jeg hadde omtrent 8 cm åpning begynte jeg å be om epidural midt i et par av de verse riene, men jordmor holdt igjen litt, og satte akupunkturnåler på meg i stedet. Jeg kan ikke påstå at jeg følte noen virkning av de, og heller ikke av lystgassen.. Det var vondt som et helvete mens det stod på og jeg trodde virkelig ikke at jeg skulle klare det, men ut kom han :) Jeg er utrolig stolt av meg selv, som fødte uten smertestillende. Det hadde jeg ikke trodd på forhånd. :) Det er straks 3 måneder siden nå, men den dagen sitter som støpt. Ikke selve smerten kanskje, men selve opplevelsen og følelsene rundt det.

19.11.2014
SuperIdaa
SuperIdaa

Jeg hadde aldri noen plan over hvordan fødselen min skulle være.. Annet enn at bf måtte være med, uansett! Det endte med at begge fødselene mine gikk styggfort! Og det var ikke snakk om å planlegge noe som helst da det først satte igang.. Det var bare å puste seg gjennom alt, og komme seg avgårde til nærmeste fødested! Og presse ut ungene.. Første fødsel fikk jeg lystgass (som jeg ikke merka noe til) men det føltes som om det hjalp meg å puste riktig iallefall.. Men bedøvelse var det ikke! Og jeg sitter her i dag stolt som en hane over å ha født 2 nydelige jenter helt naturlig :-) jeg mener aT ALT bør tas som det kommer, og ferdig med det.. Sånn lever jeg :P

12.11.2014
Lillespire90
Lillespire90

Jeg fødte siste 31. July 2014 og det vat min andre naturlig fødsel. Første var 2007 og jeg var 17 åre ☺ men jeg takle det. Og vil bare ha naturlig fødsel du glemmer fort etterpå hva vont det var ☺ jeg sto opp straks og takt bilder av mine lille baby hvis jordmødre vekt henne ☺ ingen problem 👍

04.11.2014
kolla2
kolla2

Godt å høre at mange har positive erfaringer fra fødsel uten bedøvelse :-) Jeg har akkurat fått beskjed om at jeg har kommet inn på abc-klinikken på Ullevål (klinikken bruker ikke bedøvelse). Veldig fornøyd med det 😀👍

31.10.2014
Stjerna84
Stjerna84

Jeg fødte 18 september. Det var i uke 20 så fødselen gikk veldig fort. Jeg fikk små doser noe morfin greier, men skal ha naturlig fødsel når jeg vet at jeg ikke skal få dødfødt :-) er bare å bite tennene sammen og huske og puste så går det fint og du glemmer hvor vondt det var med en gang :-)

29.10.2014
CamillaEide
CamillaEide

Jeg fødte i juli og hadde i utgangspunktet tenkt jeg ville ha fentanyl. Dagen kom og sammen med ei oppmuntrende jordmor som snakket både meg og mannen min i gjennom smertene ble fødselen uten noe smertestillende. Men jeg må innrømme at jeg kom til et punkt der jeg ikke trodde dette skulle gå, som så mange andre sier. Men kreftene er der og vil hjelpe deg igjennom det:-)

27.10.2014
ankawa
ankawa

Jeg fødte 10. Oktober og var fast bestemt på naturlig fødsel. Det var jo sjukt vondt, men kroppen er lagd for å takle det. Og det er sant som de sier, du glemmer fort etterpå. Du husker at det er vondt, men ikke noe mer enn det :)

27.10.2014
Camdahle
Camdahle

Det går bra uten bedøvelse, vist det skulle oppstå ting under fødselen som gjør at du vil trenge bedøvelse ol (medisinske grunner) så vil du få det. Du må bare være innstilt på å klare det uten, fødde nettopp uten sjølv og det gjekk heilt fint, vont men overkommelig.

26.10.2014
Februar72012
Februar72012
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...