KVALM, TRØTT OG SLITEN

Den siste tiden har vært så tung, jeg er omtrent 11uker på vei.. Og kan si det slik de siste 3ukene har jeg bare ligget i senga, spydd og nesten ikke fått søvn. Ingen tvil om at dette tar på, kroppen er helt ødelagt og jeg klarer knapt å stå oppreist og husarbeid helt umulig. Har fått kvalmenedsettende fra lege nå, men er fortsatt svimmel og uvel.. Jeg er såååå lei!! Flere som har det sånn? :)

13.09.2014
Ingridsf
Ingridsf

Momtobe93: syntes generelt disse kommentar tingene er svært tungvinte i denne appen😣 Håper det er noe de kan endre på, kunne vært greit å lese over hva man har skrevet.. Noe som er vanskelig.. 😝 når det er sagt opplevde ikke jeg å bli veldig kvalm før jeg var 7uker faktisk, bare andre plager fra uke 5 :)

25.11.2014
Ingridsf
Ingridsf

Sangfugl13: Jeg elsker at du skriver så lange innlegg! :D Haha, jeg føler ofte at det bare er jeg i denne verden som skriver så langt (når jeg er på dataen og ikke mobilen, vel og merke). Jeg har nettopp blitt gravid igjen, er kun 5 uker på vei, og har ikke så mye kvalme enda. Jeg hadde enda mindre forrige gang og da mistet vi barnet i 8. uke, så håper på mer kvalme! Haha, det er noe jeg aldri hadde trodd jeg noen sinne kom til å si :P Men jeg blir veldig raskt svimmel! Og da mener jeg VELDIG raskt! I tillegg til ømme/vonde bryster, humørsvingninger, oppblåsthet, murringer i magen og hodepiner håper og ber vi om at alt skal gå bra denne gang! :) Forresten: Noen som vet hvordan jeg kan lage avsnitt på disse kommentarene på iPhone? Jeg får det ikke til..

18.11.2014
MomToBe93
MomToBe93

Kvalmen ga seg vist ikke likevel.. Har vært innlagt 2 gang på sykehus siden sist! Var svært dehydrert og hadde gått ned hele 8kg.. Fikk væske og næring.. Etter andre innleggelse for ca 2uker siden har formen vært god stortsett hele tiden så nå går det fremover :) fikk ul og det viste en frisk sterk baby, som heldigvis ikke var preget av syke meg :)

04.11.2014
Ingridsf
Ingridsf

Morgenkvalme..!? Nei, svangerskapskvalme er vel et mer korrekt uttrykk.. Jeg er 8 uker på vei og har vært konstant superkvalm i 3 uker nå. Jeg takler ikke å være på kjøkkenet eller åpne kjøleskapet, ettersom luktesansen er så utrolig forsterket at alt av matlukt gjør meg ekstra kvalm. Jeg har ikke lyst på noe som helst, og har gått ned 2,5kg iløpet av de siste 2 ukene.

Jeg har funnet noen få ting som funker nogenlunde greit for meg (i små mengder): solbærsaft, eplejuice, grønne epler, søt lakris (OBS! Ikke mye, for da blir du sittende på do..), lyse nystekte rundstykker med kyllingskinke og agurk, varm sjokolademelk, ris med saus, pasta med tomatsaus. Men dette varierer veldig fra dag til dag og time til time. Nå for eksempel blir jeg kvalm bare av tanken på noe som helst av dette..

Og ting som jeg elsket å spise før får meg til å spy bare ved tanken på det.. Sukk..

Det finnes jo heller ikke noe fasitsvar på hvor lenge svangerskapskvalme vil vare, akkurat som ikke alle opplever kvalme i like stor grad. Noen har et mildt ubehag som varer til uke 10/11, mens andre er ordentlig syke hele svangerskapet igjennom. Andre igjen kan oppleve at kvalmen forsvinner etter 3-4 måneder, men kommer tilbake igjen de siste månedene. Så her er det bare å holde ut og prøve alle kjerringråd, som f.eks ingefær- og sitronte.

Og krampeaktige smerter i nedre del av magen (ikke ulikt menskramper) er helt vanlig. Dette er livmora som strekker og tøyer på seg for å gjøre plass til både foster og fostervann. Krampene pleier å komme og gå i perioder over de første 3-4 månedene. Varmeflaske er alfa og omega i disse periodene, iallefall for meg!

Men for meg er både krampene og den slitsomme, altoppslukende kvalmen faktisk et positivt tegn. Jeg var gravid på samme tid ifjor også, men sluttet å være kvalm etter litt over åtte uker. Ellers var alt som før - jeg var oppblåst, trøtt, brystene var ømme osv. Halvannen uke senere var jeg på ultralyd, og det viste seg at utviklingen hadde stoppet opp etter 8 uker og 3 dager. Gynekologen min hadde skjønt det allerede da jeg sa jeg ikke var kvalm lengre, for om man først sliter med kvalme skal det visst ikke gå over før tidligst i uke 10. Jada, det kan gå opp og ned fra dag til dag, men det er prinsippet hun arbeider ut fra iallefall.

Det var et sjokk og en stor sorg for oss å miste barnet vi hadde lengtet etter i så mange år. Men nå som jeg endelig er gravid igjen, er jeg faktisk litt glad og takknemlig for å være så kvalm hver dag. For som gynekologen min sier - så lenge du er kvalm er det liv! Så prøv å huske på dette mens du kjemper mot kvalmen. Og for all del - sliter du veldig med inntak av væske og næring, og alt kommer opp igjen, er du nødt til å bli nøye fulgt opp av lege. Enkelte vil faktisk trenge hjelp i form av intravenøs behandling. Næringsbrist og dehydrering er ingen spøk!

22.10.2014
sangfugl13
sangfugl13

Jeg er i uke 10 nå, og har vært dårlig med kvalme, oppkast, sliten og svimmelhet helt fra uke 4. Har gått ned 7 kg fra 54 til 47 kg. Har litt mer energi nå, og den siste uken har jeg ikke vært sengeliggende hele dagen, men kaster opp mer enn tidligere. Noen dager er helt klart verre enn andre for tiden. Maten byr meg helt i mot, så sliter veldig med å få i meg noe særlig. Håper det gir seg snart, for dette tar på kreftene.

21.10.2014
Renatemor
Renatemor

æ har vært lite kvalm. men trøtt. sliten. giddaløs. mat har bydd meg i mot. fått i meg lite mat. blitt litt bedre nå. men enda trøtt å slite. e gravid et sted mellom 13-16 uker nå.

14.10.2014
anerfa
anerfa

Jeg er i min 7. uke nå og har også en del luft i magen. Dette gjør at jeg er oppblåst og får illusjonen av en mage, ganske koselig hehe :P Krampeliknende smerter hadde jeg en god del av i uke 4 og 5, men det har avtatt litt i det siste. Kan hende det kommer igjen siden du er en uke lengre på vei enn meg :)

08.10.2014
MomToBe93
MomToBe93

Er gravid i uke 7-8 oog har de siste ukene hatt smerter nederst i magen som kommer og går. Er krampelignende smerter og så har jeg en del luft i magen i tillegg 😳 noen andre som opplever noe lignende?

08.10.2014
lilleknøtt12
lilleknøtt12

Kvalmen min har blitt bedre. Er ikke konstant kvalm og klarer å dra på besøk og være med andre :) får også i meg mat nå👍

23.09.2014
Ingridsf
Ingridsf

Jeg startet med kvalme i uke 4, før jeg visste at jeg ble gravid. Det ga seg i uke 12. Aldri kastet opp, men jeg var sikkelig kvlam og trøtt hele tiden. Kornmo kjeks og syrlig frukt hjulpet meg litt mot kvalme. 

Prøv å spise litt hver time. Det blir mye verre når man føler sulten.

23.09.2014
MihaelaF
MihaelaF

Min kvalme da seg ikke før uke 24 -26.

23.09.2014
Fridakristine
Fridakristine

Er det noen som vet når kvalmen gir seg? Er i uke 10 nå og har vært utrolig kvalm fra morgen til kveld fra uke 6. Er førstegangs gravid og begynner og blir sliten og det går utover humøret og vell så det.

23.09.2014
Tiinw
Tiinw

Hiosla, lurt det med isvann! Det må jeg gjøre :) jeg har alltid før graviditeten vært veldig glad i kjeks, klarer det ikke nå :( Godt å høre det ikke er bare meg, selv om man har hørt det ikke bare er meg :) skal bli deilig når dette gir seg. ☺️👶

15.09.2014
Ingridsf
Ingridsf

Faymaria, jeg har lyst på så mye rart men blir kvalm av alt også. Så er vanskelig :)

15.09.2014
Ingridsf
Ingridsf

Jeg er uke 19 nå. Men uke 9 til 13 var harde! Heldig vis var det for meg som om noen slo av en bryter når det ga seg. Hadde mariekjeks på nattbordet hele tiden, å flasker som jeg fylte halveis med vann, for så å legge de i frysen å det ble is! Så fylte jeg kaldt vann på å hadde isvann hele døgnet.. men jeg spydde av meg 9, 5 kg fra uke 9 til 13!

14.09.2014
hiosla
hiosla

Ja, de 6 kg jeg gikk ned merkes ganske godt på lille meg også, så jeg er glad for at jeg har gått opp litt igjen :) Jeg har ikke hatt en spesiell ting jeg har vært hekta på, men det var en kveld jeg hadde lagt meg hvor jeg plutselig fikk veldig lyst på grønnsakssuppe, så var det en kveld jeg hadde lyst på gelé ;) Men siden jeg har vært så kvalm har ikke så mye fristet, som sagt ;) Får se om det kommer noe nå når jeg begynner å bli bedre ;)

14.09.2014
FayMaria
FayMaria

Jeg har gått ned 4kg selv. Og har merket det godt på kroppen på bare 3uker. Håper du også blir bedre og lykke til på jobb igjen :) blir godt å komme tilbake i jobb selv. :))

14.09.2014
Ingridsf
Ingridsf

Huff, er så slitsomt.. :( hatt en god dag idag, har hverken kastet opp idag eller igår :D Håper det begynner å bli bedre! Har også begynt å få i meg mat, ris og earnesbsaus er et av mine cravings selv om jeg ikke klarer spise så mye :) har du noen spessielle ting du bare plutselig bare måtte ha? :)

14.09.2014
Ingridsf
Ingridsf

Jeg har hatt det akkurat likt. Jeg er i uke 19 nå, og begynner såvidt å bli bedre nå. Jeg kaster opp ca en gang annenhver dag fortsatt, men det er ingenting i forhold til hvordan jeg var 😉 Jeg fant ikke noe som hjalp for meg selvom jeg prøvde det meste, det ble til at jeg bare levde på Farris noen uker, da det var det eneste jeg fikk i meg. Jeg gikk ned 6 kg, men har gått opp igjen 2 kg nå ☺ Så satser på at det verste er over nå, og skal prøve å jobbe litt til uken igjen etter å ha vært sykemeldt i 3 mnd. ☺ Lykke til og god bedring! ☺

13.09.2014
FayMaria
FayMaria

Evnt. tips som kan hjelpe?? :)

13.09.2014
Ingridsf
Ingridsf
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...