Hvor lenge burde man amme?

Hvor lenge ammet dere? Hva fikk dere til å slutte å amme? Selv ammer jeg sønnen min på 18mnd på kvelden og morningen. Amming for oss er for det meste trygghet og kos, og det kan også brukes for å roe ham ned fra enhver situasjon. Er veldig i tvil om jeg bare skal fortsette å amme til sønnen min ikke lengre vil ammes (noe som for øyeblikket ikke ser ut til å skje), eller om jeg skal si stopp?

29.07.2014
Line 87
Line 87

jeg ammet gutten min kveld-natt-morgen til han var 1 år og 9 mnd!

veldig koselig å ha disse stundene ilag! han har stort sett sovnet til puppen hver kveld, og våknet og fått hver natt.. og om morgenen har vi bare kost oss :) 

men de siste ukene klarte han ikke å roe seg, (makka rundt i vår seng til han sovna, og jeg måtte løfte han over i sin seng...vist han da ikke bare lå i vår seng...)  tror det begynte å bli tomt for melk... (venter baby i november, så hadde uansett tenkt å slutte i sommer...) og det gjorde så himla vondt!! da bestemte vi oss for at han skulle legges i sin seng, litt pupp de første kveldene (Vondt!! men ville ikke endre aller rutiner med en gang), men etter 3-4 kvelder, velger lilegull selv at han skal rett i senga!!:) det beste var at allerede første natta, lå han i sin egen seng helt til morgenen! fikk morgen pupp ei uke, men en morgen måtte jeg bare rett på do, så da var vi ferdig med amming...

litt vemodig, med mest greit, i hvert fall når han nå en sjelden gang våkner på natta, og kun trenger en mamma å ligge inntil :) å kjekt at far i huset endelig an ta seg av legging :)

jeg syns du bare skal fortsette så lenge dere begge syns det er fint og koselig!:) jeg hadde nok ammet lengre, vist det ikke var for ny baby og det faktum at det var vondt... er veldig gla for at kroppen min og sønn min ble enig i at det var nok :)

30.07.2014
ingridora
ingridora

Eg amma til han var 1,5 år ca. På slutten var det bare kveld og natramming. Kutta nattaminga fordi eg blei så trøtt på arbeid. Kveldsaminga tok eg vekk etter kvart fordi han hadde fått den vanen at han måtte ammes i søvn.

Vist du har kapasitet og overskudd til det hadde eg bare fortsat med amming. Er jo mest kos når dei er så store men det skader ikkje

30.07.2014
Februar72012
Februar72012
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...