Vil ikke amme

Jeg er i uke 30, og mange spør meg om amming. Jeg sier st jeg ikke har tenkt til å amme i det heletatt. Jeg har en skikkelig sperre, jeg er en veldig privat person når det kommer til mine kroppsdeler. Folk sier til meg at jeg skifter nok mening så snart den lille kommer. Jeg kjenner meg selv og min kropp sier jeg og nei, jeg mener at det kommer ikke til å skje... Da ser folk på meg som om jeg er gal! Amming for MEG er unaturlig. Så hvorfor skal andre blande seg borti og være kritiske til at jeg har mine følelser ovenfor forskjellige ting. Det kommer ikke til å gjøre meg til en dårlig mor. Så lenge gutten får den kjærligheten pg omsorgen han trenger ellers.. Blir oppriktig lei meg for at mennesker raser imot meg pga dette.. Skal jeg ha det kjett i øverste egt selv for at andre skal være fornøyde? Lever vi ikke i 2014. Det finnes alternativer! Den eneste som faktisk støtter meg er samboeren min. Han synes at det ikke er noe rart at jeg tenker og føler som jeg gjør. Kanskje fordi han kjenner meg best.. Da jeg fortalte han om mitt valg, trakk han på skuldrene å sa, jaja.. Da kan jeg mate knøtten når han kommer å da? Så fantastisk! Jeg får vært meg på ALT! 😃 dette gledet meg mer enn noe annet. Men synes det er dårlig at andre sier at min baby ikke blir like intelligent som andres babyer fordi jeg ikke ammer. Eller at jeg ikke kommer til å få et skikkelig mor og barn forhold... Bare skriver dette her for det holder på å koke over.. Vi er forskjellige. Sånn er det bare.

14.07.2014
Mars90
Mars90

ser at du har fått mykje fram og tilbake her, og det er jo slik verda er desverre. du kan spør om noko og få svar som ein ikkje alltid har lyst å lese.

Korleis går det med deg? ville du amme når barnet kom ut eller var du lik i ettertid som på forhånd.

På ein måte syns eg at du er heldig som har det valget og kan velgje det å ikkje amme, det valget har ikkje alle generasjonane som kom før oss hatt og ikkje alle har det nå heller. Min situasjon er vel kanskje litt spesiell, men eg kan nå fortelle den likevel.

Eg hadde veldig lyst til å amme siden dette skulle i følgje forskning og ekspertane vera det beste for barnet. Men det er ikkje alltid like lett å få dette til, det viste seg at eg hadde meir enn nok melk, men barnet klarte ikkje få det ut uten at eg vridde meg i smerte kvar gong. dette førte til at eg ikkje såg fram til amminga eller såg på dette som den gode mamma barn stunden som alle meinar at ein går glipp av dersom ein ikkje ammar. Dette førte til at eg byrja pumpe meg og gav frå flaske i stadenfor, verda blei nå ein heilt anna. Plutseleg var det ein fryd å mate og høyre alle godlydane som barnet laga når det åt. Og ikkje minst kunne pappa få vera med på dette også. Det einaste minuset eg fant med dette var at det blei veldig mykje vasking av utstyr, så etter 10 månader orka eg ikkje meir og var ferdig med morsmelk.

I tillegg til dette kunne eg jo brukt erstatning, men pga allergiar som eg har fikk vi beskjed at det skulle vi vera veldig forsiktig med. Det var anbefalt at vi fikk tak i eit spesialprodukt som berre blir seldt på apoteket. Disse koster skjorta for å sei det sånn, men kunne få det på resept dersom eg kunne bevise at barnet ikkje kunne bruke den vanlege, som eg då hadde fått streng beskjed av legar og helsesøstre og ikkje bruke pga mine allergier. Dermed var ikkje dette eit alternativ for meg.

Gratulerar så mykje med babyen som eg håpar har det godt og nyt kvart enkelt minutt, du får dei aldri tilbake igjen :D

12.10.2014
bøggen
bøggen

Det er mye som virket veldig unaturlig for meg før jeg fikk barn, som nå er helt naturlig etter man har blitt mor. Mange sier kanskje at man ikke endrer seg selv om man får barn, men det gjorde jeg! Var veldig sjenert før jeg ble mor, men etter fødsel fikk jeg helt nytt syn på omverdenen og også på kroppen min. Spent på hva du føler etter du har blitt mor :)

06.10.2014
Line 87
Line 87

Jeg ammer. Det er bare fordeler med det syns jeg. Det beste for babyen, gratis, slipper å varme melk og koke flasker++ Men det er selvfølgelig opp til hver enkelt. Jeg er heller ikke glad i å vise meg frem, men babyen skjuler jo nippelen, og jeg har genseren langt nede eller et helseteppe over. Setter meg gjerne litt vekk for å amme. Rolig for både mor og barn. Lykke til hva enn det blir. Jeg er forresten 24, og har en sønn på 4mnd:)

24.09.2014
AstridMarit
AstridMarit
Baby på 11 måneder

Er vanvittig "ammedilla" i dette landet! Kos deg med bebisen du. Kos med han når han får mat og ellers så vil du få akkurat samme mamma-barn forhold som alle andre! Min sønn på snart 4 år er mme barn, og den smarteste ingen jeg vet om, blideste og morsomste også :).
Flott at pappa får være med hele veien, utrolige fordeler med det også.
Kanskje enda større etter min mening! Men man er forskjellig da.
Det er dessverre sånn i Norge at amming i 1 år er synonymt med god mamma, og det er jo heeelt sinnsykt! Nei, tror de fleste hadde hatt godt av å roe ned amme-entusiasmen. Så hadde vi sluppet mange fortvilte, utslitte mammaen med dårlig samvittighet! Så kan folk gjøre det som passer best for familien sin uten å føle seg ubrukelig fordi man ikke kan eller ønsker som "alle" andre!

07.09.2014
fra2til3
fra2til3

Så bra at du skriver dette. Det er nok mange som sliter med dette og tror de er alene om det. Jeg hadde bestemt meg for å amme, men da tiden kom og jeg skulle starte å gjøre det ute,stoppet det av seg selv. Brukte mye energi på å pumpe og styre. Til slutt bestemte jeg meg for å bruke tiden og energien på det lille knøttet istedet og gikk over til mme da hun var 2 mnd.
Det blir nok folk av henne og regner jeg med:)

05.09.2014
Nettemor82
Nettemor82

Jeg vile amme, men gutten min tok ikke pupp. Så da var det pumping i to uker før jeg mistet melken. jeg vil anbefale deg å pumpe deg hvis du klarer det, for det er mange fordeler med morsmelk, men dummere unge får du nok ikke uansett. Sønnen min får ikke morsmelk siden jeg ikke har, å han utvikler seg heler fort. Desverre vil folk alltid mene at de vet best, selv om andre sitt barn tror de at de vet best, har selv vært oppi et par slike situasjoner. Stå på ditt å gjør som du føler et rett for deg å ditt barn

15.07.2014
AmenaMAsk
AmenaMAsk
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...