Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Barn nr 2?

Hei! For dere som har fler enn ett barn, hvor stor aldersforskjell er det på barna, og hvilke ulemper og fordeler er det? Virker som de fleste får barn igjen når første er ca 2 år. Føler man seg klar igjen eller bare bestemmer man seg for at det passer? Dattern vår er litt over 1 år og jeg finnes ikke klar for nr 2 og lurer litt på om jeg noen gang vil bli klar for det..

27.04.2014
Tonii
Tonii

4 år tenker jeg også! Vil nyte nr 1 alene og bli helt klar for nr. 2., samboer er litt uenig.. Han mener de bør være tette for å ha glede av hverandre.. Men de vil jo være søsken.. Her tar vi det som det kommer, jeg har spiral og kommer sikkert til å prøve når den er er utgått.. Og det er litt under 3 år og dermed vil snuppa være 4 :-)

02.02.2017
Liberolone
Liberolone
Barn på 3 år og 3 måneder

Hei! Jeg fikk lillegutt når datteren min var 3 år. Det syns jeg ble fint. Ikke noe særlig sjalusi, for min eldste sier bare ifra når hun føler lillebror får mere kos enn henne. Nå er de 5 og 2 år og tuller og ler mye sammen og krangler også om leker sammen. Men syns det er mye enklere å ordne opp i siden eldste mann er så stor.

 

Den eneste ulempen jeg merket var at storesøster ikke var så interessert i lillebror. Ble først spennende når han kunne gå og enda mer gøy nå når han kan snakke litt.

Ville ha 3 års mellomrom for orket ikke ha to klengete unger på meg på en gang. Nå er storesøster en halv time lenger oppe enn lillebror hvor vi leser og koser litt ekstra.

 

Uansett tror jeg man merker det selv når tiden er inne for nr.2. Lykke til og ikke stress over hva andre mener :)

09.12.2014
frulisa
frulisa

Vi har ei på 2 år og ei på snart 10 mnd. det fungerer bra men noen ganger litt stress =) veldig koselig og glede. for begge barna og mor 8 far ha så tette =)

07.12.2014
Brumjenta
Brumjenta

Samboeren min hadde en datter på bare 6 mnd da vi ble sammen, så følte aldri at jeg ble klar for "vårt" barn nr 2. Men han kom utenom mine planer, å selvfølgelig glad for det! =)

Det ble da 3 år og 5 mnd i mellom. Det ble veldig bra mellomrom på barna!

Ho var da passe stor til å forstå at det var baby i magen=) Ho både passer på han, samtidig som ho har det gøy med å leke med broren sin.

Det ble da også det samme mellomrommet til Minstemann som nå er 5 mnd, å det fungerer veldig fint=). Slipper å skifte bleier på flere barn. Han på 3(snart 4) er da stor nok til å klare mye selv, å syntes det er veldig fint å hjelpe mamma med å hente smokk, teppe osv til lillebror. Å storesøster har veldig omsorg ovenfor minste broren, litt lillemor i huse=).

 Aldersforskjellen har gjort at vi ikke har søskenkrangel og sjalusi, å det er veldig godt!

04.11.2014
BenteFJ
BenteFJ

Lille gulljenta er 1 år om 9 dager. Har termin i 20 mai. 18 Mnd mellom blir det. Blir en utfordring. Men gleder meg :)

01.11.2014
Lykketroll1990
Lykketroll1990

Hei, jeg tenker akkurat som deg, trodde jeg skulle vente litt... Men nå er lillegutt 13 mnd og vi planlegger en til! Jeg vet ikke om jeg er klar, men ser det er flere her som har gode erfaringer 😊 Så nå er det bare å vente på en fulltreffer 👍😀 Lykke til!

21.10.2014
MartheHansen
MartheHansen

Min er tre år nå, og blir nesten fire når neste kommer. Det var liksom den alderforskjellen det blei, veit det er eit kjempe press på to år i mellom, til og med legen og jordmor kasta dette opp i ansiktet mitt som ein anbefalt aldersforskjell om ein skulle ha fleire. Men det får vera opp til den enkelte familie korleis ein gjer det meine eg. Syns det er deilig å ha litt avstand i mellom, då er det berre ein med bleier om gongen sjølv om eg føle at eg kanskje har gløymt eindel av korleis det var å ha ein nyfødt. Kommer sikkert tilbake når vi står mitt i det :D

12.10.2014
bøggen
bøggen

Fint at det er flere som velger å vente ;) Jeg tenker kanskje å få en til når vesla er 4 år, om je føler meg klar rundt da :P

15.05.2014
Tonii
Tonii

Jeg har tenkt litt i samme baner jeg også. Gutten min er 7 mnd og jeg kunne egentlig tenkt meg å ha ca 2 år mellom. Men jeg føler meg ikke klar for det jeg heller. Har fått høre at på noen måter er det mindre jobb med 2 også. Fordi de leker mye med hverandre, og ikke nødvendigvis er like avhengige av å ha deg til å leke hele tiden. Men det kan vel hende at fordelene spiser opp "ulempene" :P hehe

13.05.2014
Merium
Merium
Barn på 3 år og 3 måneder

Har 6 år i mellom mine, jeg hadde det litt som deg, følte meg ikke klar for nr 2. Jeg angrer ikke på at jeg ventet til det føltes riktig.. Og selv om aldersforskjellen er stor, har dem mye glede av hverandre :)

13.05.2014
Nabbi_85_
Nabbi_85_

min gutt var 11mnd da lillesøster kom;) ikke akkurat planlagt, men nå går det fint lillesøster er nå 12 uker og svært tålmodig:) ja det er mye med to men ikke mer enn man ikke klarer:) blir jo mange bleier og gulpekluter etc men de er bare herlige sammen og storebror passer på hele tia:) kjør på og lykke til;)

02.05.2014
marit85
marit85

Er nesten 7 år mellom mine to. Veldig deilig at den eldste er ganske selvstendig :)

30.04.2014
Siros
Siros
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...