Barn med ADHD og arbeid

Hei   Jeg har en sønn på 9 og et halvt år med en alvorlig grad av ADHD. Jeg har vært hjemme de siste 2 år, fordelt på svangerskapspenger/ barselpermisjon og halv barselpermisjon og halv arbeid. Nå jobber jeg 50% og mottar 50% graderte foreldrepenger. Siste utbetaling på foreldrepengene er nå i januar og da skulle jeg vil egentlig funnet meg en 100 % stilling av økonomiske grunner. Utfordringen her blir da hvordan jeg skal greie og jobbe 100% med et barn som har en så stor grad av ADHD. Jeg vil ikke gå inn på alle detaljer, men han krever dobbelt så mye oppfølging, og tid til alt han skal foreta seg enn en normalt fungerende 9 åring. Jeg må ofte reise å hente han i skoletiden, fordi "det har skjedd ting". Han klarer ikke være alene på morgenen, da mister han bussen og glemmer tingene sine. Han kan ikke være alene mere enn en time når han kommer hjem og ikke alene med sin søster på 7 år, da bare slår og sparker han henne. Kan fungerer dårlig på leksehjelp og SFO og har dessuten er han ferdig med sfo til juni. Skolen har gitt uttrykk for om han må gå på leksehjelp for han ødelegger for andre og seg selv. Jeg har en samboer men han jobber 100%, fra 8 til 16 hver dag. Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare å jobbe 100% med disse utfordringene på hjemmefrontetn. Jeg har som nevnt 2 barn til, en jente på 7 år og en gutt på 1 år.   Noen som vet noe om hvilke rettigheter jeg har. Jeg får kun hjelpestønad til han på 2200 kr i mnd. noen som vet noe om omsorgslønn, pleiepenger eller lign.?

10.01.2014
mor
mor

hei hvis du skaffer deg legeattest og ber skolen om å søke Skoleskyss. Har ei datter på 7 år som har har fått skoleskyss som ikke har fått noe diagnose enda.

14.05.2014
m2m
m2m

hei. jeg har det likedann. en sønn på 8år ned alvorlig grad adha. ei jente på 6 og en gutt på 2. jeg er heldig ved at jeg økonomisk kan være hjemme for å følge opp, men da jobber mannen også mer, for å ta inn inntekt. vi har 2300 i hjelpestønad. og også ca 2000 utbetalt i omsorgslønn fra kommunen. itillegg har vi avlastning 2døgn per mnd. har man avlastning, får man mindre i omsorgslønn. anbefaler deg å ta kontakt med omsorgstjenesten for funksjonshemmede i kommunen hvor du bor, å søke omsorgslønn; ) Lykke til:)

07.02.2014
betina
betina

Kan skjønne det med Sfo, ikke ideelt for barn med ADHD, mye bråk og lite struktur, vanskelig for de jeg kjenner allefall. Og leksehjelp fungerer stort sett for barn som klarer å jobbe med leksene selv, ikke alle de andre, så skjønner det også!! Håper du finner en løsning, skulle gjerne hjulpet! Det er dumt at det er så lite hjelp å få! Tenker på dere!

11.01.2014
KristineAmalie
KristineAmalie

Tusen takk for svar!

Jeg vet han har rett til utvidet Sfo, men det blir ikke aktuelt. Jeg hadde gjort det om det hadde vært gunstig for han. For meg hadde det vært fint, men ikke for han. Jeg må jo tenke på hva som er bra for han også. Han har aldri fungert noe særlig på sfo. Nå har han kun sfo på onsdag og fredager til 15.30. De andre dagene har han leksehjelp til kl 15. og tar bussen hjem rett etter. Problemet der er jo at han egentlig ikke har noe særlig glede av leksehjelpen heller og ødelegger for de andre på leksehjelpen, assistentene på leksehjelp har spurt opptil flere ganger om han MÅ være på leksehjelp. Helst skulle han kunne ta bussen hjem rett etter vanlig skole og jeg skulle da ha vært hjemme og hatt tid til å sette meg ned med han og hjelpe han med lekser. Det er liksom drømmen. Men ikke lett å få til noe sånt nå for tiden.

11.01.2014
mor
mor

Spør om støttekontakt eller tilsvarende hjelp å belaste deg.Hør på kommunen der du bor sikkert de har ordning som kan hjelpe familien som har spesielle behov barn eller kontakt gjerne nav der du bor og høre hva slags hjelp de kan tilby deg, du som har spesielle behov barn og jobber 100% pluss 2 andre barn i bildet.Håper det ordner seg.Stå på! Du er flink synes Jeg :-)

10.01.2014
nheng
nheng

Vet ikke så mye om de andre tingene, men hvis du får erklæring fra lege så har han rett til utvidet Sfo, trur at det skal være gratis også, men det er jeg ikke helt sikker på. Jobber på Sfo med oppfølging av et barn med ADHD.

10.01.2014
KristineAmalie
KristineAmalie
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...