Far som er offshorearbeider

Hei dere der ute, Jeg ønsker å dele min bekymring med dere for å se om jeg kan få noen gode råd på veien.. Min samboer jobber som offshorearbeider og er 2 uker borte av gangen. Dvs: hjemme i 4 uker så 2 uker borte, hjemme i 3 uker så 2 uker borte, hjemme i 4 osv.. Nå som jeg er gravid og dette er et enormt stort ønske hos oss begge, så har jeg sagt til han at jeg er bekymret for arbeidssituasjonen rent praktisk når barnet kommer. Har jeg grunn til å være det? er det hormoner som får meg til å overreagere? Har noen eller noen i samme situasjon som meg? samboeren min sier selv at 2 uker er ingenting og at han er mer hjemme enn borte og at inntekten hans vil bidra til at vi kan få et enda bedre liv sammen i fremtiden..Jeg føler han bagateliserer min alvorlige bekymring og at han ikke forstår alle aspektene ( ulempene) ved at han er borte.

06.01.2014
Ivf82
Ivf82

Denne kommentaren har blitt slettet av forfatteren.

16.11.2016
Fairytalecity
Fairytalecity

Synes jo det at dere som har menn med skift arbeid er heldig jeg da! Og slik situasjonen er i dag burde vi være glad at de har en jobb :-)
Min mann jobber på hele tiden! Hjemme et par dager borte to uker, hjemme noen dagen, borte 3 uker, hjemme en uke, borte noen dagen!
Han kan dra på kontoret på morgenen og reise til andre siden av jorda timer etterpå!

16.09.2016
Beatehh
Beatehh
Nyfødt

Oppvokst med en far som jobbet slik og for meg har det blitt til en deal breaker om mannen min skulle ha jobbet slik. Men det har mest med min personlige trygghet å gjøre.

Det positive er jo at om far går inn for å være helt tilstede og bruker fri ukene på barnet så kan det totalt sett få mer tid med pappa enn om han jobbet på et kontor i hjem byen.
Min søster har vært så uheldig at deres barn og ofte henne selv, har blitt skikkelig syke hver gang han har reist ut på jobb. Dette inkluderer sykehus innleggelse og operasjoner m.m. Hun har i utgangspunktet sagt at hun ikke vil ha flere før han jobber på land i nærheten av hjemme. Hun har vært helt avhengig av nettverket sitt, nå som hun går tilbake i jobb har hun også problemstillingen med at hun jobber skift.

2 uker på og 4 uker hjemme er jo veldig kort tid ute da så det burde jo gjøre at det positive ved ordningen veier tyngst.

13.09.2016
henrishi
henrishi

Min samboer har vært ute i 9 uker i dag, og kommer kanskje hjem neste uke. Han er fisker, så det er på ubestemt tid. Vi har blitt enig om at 8-10 uker blir maks første året til ungen (termin i desember). Lett er det ikke, men man finner måter å få det til å gå uansett.

10.09.2016
Siljeravnoy
Siljeravnoy

Min samboer er også offshore arbeider å jeg føler vell at det er mer ensomt nå som jeg er grevid enn før. Vi har ett ganske stort hus også så det er veldig ensomt.
 Men jeg er veldig glad for at han har 4 uker hjemme både nå og når babyen kommer. 2 uker kan føles veldig lenge, men det er jo egentlig ikke noe stress.

Snakk sammen om det masse, fortell akkurat det du føler. Beste tipset jeg kan gi.

16.02.2015
Nichole15
Nichole15

Kjærrsten jobber 6 uker på og er hjemme i 4 uker! Fungerer helt fint for oss :-) Datteren våres ble så glad han kom hjem første gang, hun er snart 4 måneder :)

17.07.2014
Kanmob
Kanmob
Baby på 2 måneder

min sambo jobber offshore og er borte 2 hjemme fire. vi har en på åtte og ei på 1,5. byr ikke på noen som helst problem. ungene elsker de ukene han er hjemme og han er flink å ringer til oss når han er borte :-) glem ikke fordelene med at han er 100% tilstede når han er hjemme. tror far og barn får mindre kvalitetstid men en vanlig jobbsituasjon. jeg for min del synns det er deilig å ha alene tid med ungene og koser meg masse. Vi gleder oss nå på nr tre og ser ingen større utfordringer med det enn to :-)

09.07.2014
Snuppelura
Snuppelura

Kjæresten min jobber 4-6 uker på og hjemme i 4 uker. Nå er han sykemeldt da, men vi klarer oss og dattra våres blir så glad når han kommer hjem til oss! :) tror nok de bygger ett sterkere bånd ilag å selv om hun er 3 måneder så har hun aldri vært noe spessielt skeptisk til han for hun har hatt en periode der hun var skeptisk til folk men hun er ikke det med han i det hele tatt så tror nok at de har ett spessielt bånd allerede 😃

09.07.2014
Kanmob
Kanmob
Baby på 2 måneder

Jeg har ingen mann som jobber sånn som du beskriver, men min pappa har alltid gjort det! Han var en av disse "oljecowboyene" som var med når oljeeventyret startet, og skal nå snart gå av med pensjon - et år etter at hans første barnebarn kommer! Min oppfatning av å ha en pappa som jobber i Nordsjøen er en helt annen enn hans - der han kjenner dårlig samvittighet for turnoppvisninger og skoleavslutninger han ikke rakk, så husker jeg sene leveringer og tidlig henting i barnehagen, masse tid sammen på treninger og lange sommerferier der han alltid var tilstede. Jeg tror helt sikkert det var tøft for mamma, for de hadde ikke den turnusen på 80-tallet som de har i dag, men jeg tror dere har en stor fordel både økonomisk og i forhold til den tiden far og mini faktisk har sammen! Så fra et barns perspektiv så tror jeg ikke du skal bekymre deg ihvertfall! Lykke til uansett! :-)

26.06.2014
Linnhs
Linnhs

Far i huset her jobber også avsted, ikke fast rotasjon, og sjeldent hjemme så lenge som 4 uker om gangen. Men det har gått kjempebra for oss. Vår jente er nå snart 2 år, og vi har nr.2 på vei.
Dattera vår er vant til at han er borte en stund, og hun lyser opp når han kommer hjem. Klart det har vært tøft en gang innimellom, men det er veldig greit at når han er hjemme, så er han hjemme! Ikke vært styr om hun har såvet dårlig om nettene, da har jeg sluppet å tenke på at vi må være stille for at far skal få sove for han skal på jobb dagen etter.
Jeg er kjempefornøyd med at han reiser, det betyr så mye de dagene han har fri!!

12.06.2014
Aakny
Aakny

Hei. Jeg har også en kjæreste som drar på utejobber og blir borte 2 uker av gangen. Jeg skal føde om ca 3 mnd, og vi har snakket om at det er greit han drar på utejobber nå før barnet kommer, men at han er hjemme hvertfall i begynnelsen når barnet er født, det håper jeg. Hvis jeg kjenner han rett så kommer han ikke til å kutte ned på utejobber selv om vi har fått barn, sånn etterhvert. Når menn har begynt å ta utejobber, så slutter de ikke. Jeg tror de blir "verre" på å dra på fler og fler utejobber. Hvertfall så blir gubben min sånn tror jeg. Hehe. Men jeg har lært meg til å prøve å tenke positivt. Tenke tanker som at han ikke blir lenge borte, og at han snart er hjemme igjen hos meg og at han kommer hjem med penger.

03.05.2014
MittFørsteBarn1
MittFørsteBarn1

Tusen takk for fine svar:-) der fikk jeg noe å tenke på..alltid godt å kunne høre med noen som kanskje befinner seg i min situasjon.

 

07.01.2014
Ivf82
Ivf82

Min kar jobber 2 uker borte og er 2 uker hjemme, og vår sønn er nå 3 mnd. Det er både bra og dårlige sider med ordningen. Det viktigste for meg er at når kjæresten min kommer hjem forstår han hvor hardt d kan være å være hjemme alene med en baby, og tar sin del av jobben de dagene han er hjemme. Det hjelper også å ha god kontakt med besteforeldrene..

06.01.2014
martesk
martesk
Gravid i uke 33

Hei. Min samboer jobber på land, men har nå sakt til han at han ska søke på stilling ute på plattform å jobbe slik som mann din gjør. Du vil kunne ha noen tøffe dager til å begynne med me å være alene me barnet men etterhvert så vil du se på di 2 ukene som din å barnets tid ilag. Å at du føler at dette hjelper deg å bli mere selvstendig me barnet å at fu knytter sterkere bånd til barnet å du får samtidig pleiet forholdet deres me at dere får litt fri, det kan fort bli mye når lille kommer å da kan di 2 ukene hjelpe dere i at det ikke blir krangling osv... Jeg synes en slik ordning ikke jør noenting. Men hær er det litt omvent, jeg er litt lik mannen din å mann min er litt som deg ;) hehehe så det er forskjellig man tenker å føler, men som mannen din sier, han får mere fritid med dere enn uten dere. Å me en jobb på land så er han borte hvær dag hele tiden... Nå er han hjemme 3-4 uker i strekk å kan avlaste deg 100% :) se positivt på det å nyt di ukene du får alene me barnet å bli forelska hvær gang han kommer hjem ijæn ♥️

06.01.2014
misslady85
misslady85
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...