Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Nekter å ta smokken. Tips?

Har en sønn på 4 mnd som nekter å ta smokken. Han har ett stort sugebehov samt stort behov for kroppskontakt. Jeg kan ikke la han få brystet mer enn hver 3 time pga at han gulper så mye og for at jeg har en melkeproduksjon som er større enn det behovet er. Han blir mett bare på d ene brystet,pumper det andre brystet etter at jeg har ammet han (da leker det gjerne fra brystet som han ikke har spist fra). Så jeg kan jo ikke legge han til oftere heller da. Prøver virkelig å få han til å ta smokken. Har prøvd å ha han på armen med smokken slik at han ikke klarer å spytte den ut,uten at dette fungerer. Har og sotte ved siden av han med en liten skål med malt ekstrakt som jeg har sotte å dyppa smokken i og gitt han flere gang på rappen. Dette og uten å ha fungert. Har bytta ut brystet med smokken når han har holdt på å sovne uten at det har fungert. Nu er jeg selv tom for ideer på hva jeg kan gjøre for å få han til å ta smokken. Har å prøvde alle de forskjellige typene som jeg har kommet over. Jeg klarer ikke å ha han på bryste helle hele døgnet for å dekke hans sugebehov.

04.11.2013
Torunn8320
Torunn8320

Tusen takk for tipset marte25. Har prøvd å bytte ut bryste me smokken mens han ligger ve bryste. Noen gang har det fungert andre gang ikke. Det må gå minimum 3 timer mellom hver gang han får brystet. Nu har han jo begynt med fast føde og da. Når han får måltidet med fast føde så går det 6 timer imellom to ganger hvor han får brystet. Kan prøve på det forslaget med å holde smokken på plass en stund å lage sutte lyder. Kanskje det hjelper. Har vært noen få ganger hvor han har tatt den. De helt runde (de gammeldagse) vil han ikke ha i det hele tatt.

07.01.2014
Torunn8320
Torunn8320

hei =)

av alle sutter jeg har prøvd , har jeg hatt mest suksess med trøst suttene. det er de med kuleform som man nesten bare har fått tak i på apoteket.. noen steder har de sluttet å ta de inn igjen nå,  men mulig man kan finne det via noen nettsteder fra utlandet om ikke de har det her på sykehusapotekene. kjøpte mange av dem da jeg var i danmark sist =)de er ihvertfall de beste jeg vet om .

begge gangene da jeg har prøvd å få guttene mine til å like sutt ( fra nyfødt av ) , har jeg også holdt hånden litt over mot munnen når jeg har gitt sutten, og holdt i rundt 15- 20 sekunder så de har fått godt tak på sutten/følt nærvær av mor og lukten min. så har jeg også laget samme lyder som mange barn lager når de koser seg m sutten i munnen. tror det hjalp på roen når de har fått sutten.

Min yngste sønn  er nå 2 og en halv mnd, og han er virkelig glad i den puppen..., men når jeg vet han har fått nok mat, tar jeg sutten kjapt og bytter ut med sutten mens han ligger i ammeposisjonen, og fortsatt lukter puppen / melka =) dette har også hjulpet til at han ikke bare henger på puppen hele tiden =) hehe.

men alle barn er jo ulike på disse områdene. noen tar sutten med en gang, noen lærer seg og ta den etterhvert , mens andre faktisk ikke får det til/ ell hvor de ikke liker det .  

Men noe som er sikkert , er at babyer er ganske smarte , og finner fort ut av hvordan den kan få viljen sin igjennom =) selvom barnet er ganske liten. de skjønner fort om bare litt skriking fra demmes side vil resultere i puppen =) =P

så om man har en skikkelig puppegutt/ puppejente som i tillegg ikke vil ta sutt ,... ville jeg prøvd å  hatt klare ammerutiner slik at barnet helst ikke får pupp utenom, også bare fortsatt å prøve med sutt eller en type erstatning av sutt / koseklut / bitering osv =) er jo ikke sikkert det funker for det da men du får ha  lykke til =)

mvh marte

04.01.2014
marte25
marte25

Tusen takk for svar og tips. Har prøvd ut det jeg har fått av tips. Ikke noe som har fungert. Kjenner jeg nu er så sliten at jeg mange gang er på gråten. Men men sa er det vel ikke meningen at han skal ta smokken heller.

26.11.2013
Torunn8320
Torunn8320

Har desverre ingen tips men det positive er at du slipper stå opp på natten hver gang babyn mister smokken:) det skjer stadig vekk her:p

17.11.2013
annalundgren
annalundgren

Har du prøvd å tilby "nesekos"? To av mine tre måtte ha en myk gasklut, silkeklut e.l. liggende mot nesa. Uten nesekos var smokk/tommel helt uten interesse. Og vurder om smokk er det rette for å dekke suttebehovet til ditt barn. Min eldste ville ikke ha smokk, men suttet på alt mykt som kom i hånda (bamser, sokker, klut etc). Etter hvert fant tommelen veien til munnen, og da ble kluten til nesekos.

12.11.2013
linnil2
linnil2

Tusen takk for svar. :-). Han er andre her. Har han med meg i bæresele på det meste så han får jo nærkontakt hele tiden så å si. Selv om han sovner på puppen så hat jeg ikke noe problem med å få puppen tilbake da. Men det er veldig slitsomt at han hele tiden skal henge på puppen da.

11.11.2013
Torunn8320
Torunn8320

Jeg har prøvd å duppe den i morsmelk, sviskesaft(hun er veldig glad i det) og maltekstrakt.. Men da bare brekker hun seg :/ Jeg har så å si nesten gitt opp :p

04.11.2013
jeanettw
jeanettw

Prøvd og dyppe Smukken i noe litt søtt? Så det blir litt smak på den?

04.11.2013
netty1988
netty1988

Vi har hatt nøyaktig samme problem som dere, og i tillegg tok/tar hun ikke flaske heller. Jeg og prøvde alle mulige smokker, fasonger, silikon/gummi, størrelser og merker.. Uten hell! Nå er hun 6 mnd og tar fortsatt ikke smokken!! Bare tygger på den når hun klør i gommen.. Noen barn tar bare ikke smokken, men hadde håpet på at hun tok den. Snuppa hadde også et helt sykt stort sugebehov, så her gikk jeg med spreng hele tiden og pumpa som en Gud, Hehe. Nå har det heldigvis blitt bedre! Men bare prøv, og ikke bytt på smokkene. Bruk den du har hatt mest suksess med :-)

04.11.2013
jeanettw
jeanettw
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...