Alenemamma

Hei! Jeg og barnefar har nettopp vært gjennom et brudd, det viser seg att han ikke ville ha unge likevel, så nå sitter jeg alene under resten av graviditeten og har alene ansvar for oppveksten til den lille i magen. Er det flere som har vært gjennom det samme, som har tips/råd til hvordan jeg skal takle hverdagen på best mulig måte?

22.10.2013
Lillefot1993
Lillefot1993

Kommentaren er fjernet av forfatteren.

30.11.2014
solstraaln85
solstraaln85

Hei. Jeg er alene med min lille gullgutt på 5 uker. Han var ikke planlagt, men veldig velkommen. Jeg tror som andre har skrevet. Bruk familie og venner. Lag rutiner og uansett vis barnet at det er elsket. Det er naturligvis tøft å være alene om nattevåk og alt i det daglig, men verdt å være sliten når man ser utviklingen og hvor takknemlig den lille er. Ellers vil jeg si - bli med på barselgruppe :-) Stol på deg selv og vær stolt av deg selv og gled deg over å være gravid og tiden etter ikke minst. Skal sies at gutten min har en pappa som på sikt ønsker å ha omsorg for han og har truffet han flere ganger.

07.07.2014
Tvillingjente82
Tvillingjente82

Hei eg blei gravid men det var ikkje planlagt. og barnefaren bur i utlandet og han vil ikkje vere med fødselen. er alenemor. har noen råd og tips??

15.06.2014
miseryy123
miseryy123

Bare hyggelig du! Det er mer nå i det siste hvor hun har lurt på hvor pappaen hennes er, for hun ser at de andre i barnehagen har en pappa, også at de andre barna spør hvor hennes pappa er. Husker også før da hun var enda yngre da hun ikke visste helt hva en pappa var, så mine venninners samobere/kjærester som også har barn sa pappa til dem, sa hun automatisk pappa til dem, for det var det alle kalte han. Men når hun nå spør meg hvor hennes pappa er, sier jeg vel egentlig det at pappa ikke kan være her, men du er så heldig som har en mamma som elsker deg over alt, og at hun har sine onkler og besteforeldre. Liksom for å få henne til å bli glad over den situasjonen. Hun viser heldigvis ingen tegn til å være lei seg over at hun ikke har noen pappa. For i dag er det så mange familier der ute, noen har 2 mammaer eller pappaer, eller en av hver. Så det er så mange forskjellige. 

Men så når hun blir enda eldre, vil det også bli lettere å fortelle enda mer om hvorfor han ikke er rundt. Håper du ble litt mer klok av dette :)

22.10.2013
LT85
LT85

Tusen takk for svar, veldig fint å høre att du og jenta di klarer dere så bra, det gjør meg mer sikker på situasjonen, og gir meg et større håp om att dette går kjempe flott :) 

Har jentungen din spurt om hvorfor du og faren ikke bor sammen eller noe sånt? eller er ikke det noe tema, siden han aldri har vært der?

22.10.2013
Lillefot1993
Lillefot1993

Hei :) Barnefar og jeg til mitt første barn gikk fra hverandre da jeg var 4 mnd på vei. Han har ikke deltatt i det hele tatt frem til dags dato, og forventer heller ikke noe kontakt fra hans sin side heller. Jeg forberedte meg på best mulig måte, og fikk god støtte fra familie. Det viste seg å være det beste som kunne hendt min datter som nå er 3 og meg. Vi har vært alene hele tiden og har absolutt kost oss så mye pga det. Klart det er tøft til tider, men det blir som du gjør det til. Ha faste rutiner fra dag 1 er vel det beste rådet jeg kan gi. Du trenger det og ditt barn trenger det. Har du faste rutiner gjennom hele tiden vil ting flyte. Men har du nære venner og familie, bruk dem for å snakke om erfaringer og råd også. Så ut ifra hva andre forteller gjør du hva du føler er best for deg og din lille. 

Jeg er nå så heldig at jeg skal få barn nummer 2, ikke sammen med barnefar der heller, men hvertfall denne gangen har vi kontakt. 

Men jeg merker at min datter og jeg har en helt spesiell kontakt, som mange kanskje ikke har, når de er 2. Se deg som super heldig. Dere vil få et helt spesielt bånd som ingen kan ta fra dere.

Det er bare å ta kontakt om du ønsker å prate mere. 

Masse lykke til, dette vil du klare med stil!

22.10.2013
LT85
LT85
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...