Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Fødselsangst?

Jeg er ny her, førstegangsfødende og lurer på om noen har noen tips til hvordan jeg kan forberede meg best mulig til fødselen. Det er kanskje noe av det jeg gruer meg mest til! Hver gang samtaler om fødsel kommer opp blant venner og familie får jeg helt noia og sliter med å ikke vise at jeg har totalt angst for hva som kommer. Har snakket en del med jordmora første gang jeg var der, men begynner å bli en stund siden nå.. Jeg tenkte kanskje at reddselen for fødsel skulle avta litt. men nå som jeg er halvveis i svangerskapet og temaet stadig dukker opp overalt, kjenner jeg at panikken for å føde bare vokser for hver dag. :/  WHAT TO DO?

22.09.2013
siljek89
siljek89
Barn på 2 år og 3 måneder

jeg var kjemperedd selv! jeg hadde sett for meg keisersnitt for å ta den "enkle" veien... den dag i dag er jeg kjempeglad for at jeg valgte å føde vanlig, slik som kvinner verden over alltid har gjort, og som kroppen vår faktisk er skapt til! :-) jeg fikk utrolig god hjelp til å snakke om fødsel, redsel og smerter, hva man kan forvente, og at ingen fødsel er lik. jeg valgte å stole på fagfolkene, de gjør dette hver dag, flere ganger om dagen. de vet hva de gjør. dessuten bor vi i norge, og har et godt helsevesen, her er det svært sjelden noe går galt under fødsler! jeg synes min fødsel tok lang tid, men når den tiden kom, rakk jeg faktisk ikke å tenke på at det var skummelt! en helt ny situasjon for meg, som aldri skulle ha barn. (vannet gikk ca 02, baby kom 18.30..) men tiden fløy avgårde. få deg lystgass og epidural, da blir du superkvinnen og kan gjøre ALT! Gutten min måttte hjelpes ut med vakuum til slutt, da han jobbet så hardt så lenge for å komme langt nok ned til at jeg kunne presse, i ettertid synes jeg det er rart jeg ikke ble mer redd da vi fikk beskjed om dette, for det kan være skummelt når babyen blir stresset. men jeg hadde fantastiske mennesker rundt meg, som tydelig vet hva de gjør, og jeg var i trygge hender. husk at baby må ut, på det ene eller andre viset ;-) med et ks må du gjennom en stor operasjon og er svært begrenset etter fødsel, og får ikke nytt tiden som kommer i samme grad. lykke til x1000! dette går veldig bra! husk at det er en grunn til at det er vi damer som har fått denne jobben :-)

29.09.2013
lotlan
lotlan
Barn på 1 år og 7 måneder

Jeg er gravid i uke 35 med første barn nå, så aner jo ikke hvordan det kommer til å være. For noen mnd siden tenkte jeg veldig mye på smerten jeg kommer til å få den dagen jeg skal føde. Men etter et besøk hos mormor, med uvanlig fri og åpen prat, satt jeg igjen med tanken på at folk velger jo å få både to, tre og flere barn etter å ha vært igjennom smerten! Da må det jo være verdt det! En annen ting å glede seg til tror jeg kan være å kjenne på de kreftene kroppen tar i bruk. Dette er i allefall positive ting jeg har valgt å fokusere på, fremfor de negative..

29.09.2013
Ibaibaa
Ibaibaa

Det er "godt" å lese at det ikke bare er jeg som har denne følelsen. Jeg skal til jordmor igjen i midten av oktober så får ta det opp med henne da igjen. Kanskje hun har litt mer å komme med da... Det var første kontrolltime sist gang, så da var det så mye annet å snakke om og høre hjertelyd at temaet ikke ble snakket så mye om.. Krysser fingrene for at angsten ikke tar helt over..

24.09.2013
siljek89
siljek89

Jeg er gravid med min første jeg også, 19 uker på vei idag og har totalt noia for fødselen. Har så mye angst over fødselen at jeg skulle ønske jeg bare kunne hoppe over hele greia.. Jeg har oftere oppfølging hos jordmor nettopp på grunn av bekymringer og tanker og det hjelper meg en del. Men har ikke tatt opp det med fødselsangsten enda fordi jeg føler det er litt tidlig. Men lurer på om jeg kanskje skal ta det opp på neste time som er om to uker :)

24.09.2013
myklebust91
myklebust91

Jeg har ikke født enda, men det nærmer seg veldig nå. Har lest en del om hypnobirthing - the mongan method, og vært med på gravidyoga. For min del har dette hjulpet veldig for å forholde meg rolig mtp fødsel. De sier at om du slapper godt nok av og jobber med kroppen og ikke imot kroppen så skal ikke fødsel være noe smertefullt. Har også hørt fra flere som har født at pustingen hjelper mye. Og tenk på den gaven du får etterpå - nydeligste ungen :)

23.09.2013
JenCh
JenCh

Jeg har den følelsen også enda jeg venter nr 2 nå. Mitt første barn kom til verden med planlagt ks og jeg husker enda jeg var livredd så jeg snakket mye med jm om dette og en psykolog, og det endte med akupunktur de siste kontrollene da jeg skulle få sove lettere men følte det hjalp lite. Jeg har dessverre ingen råd annet enn å snakke med jm og bf om dette. Håper du slipper da å være livredd som meg da jeg fikk min første. Jeg har planer om å snakke masse med jm om dette pluss ha med meg noen jeg stoler på 110% den dagen fødselen enten er planlagt eller ikke i gang. Jeg vil også si det er så god en følelse i hele kroppen etterpå når du ser på det nydelige livet du har vært med på å gi verden at man glemmer nesten all redselen man hadde. Slapp av og nyt tiden er noe jeg skal prøve på.

23.09.2013
polly1986
polly1986

Du får veldig mye hjelp av dem, om du forteller hvordan du føler det. Første barnet eg fikk var eg 16, å viste det ikke før veldig seint i svangerskapet, så fikk høre av alle hvor jævlig det var. Men jordmor sa at det var ikke noe å grue seg til, det kommer noe veldig godt ut av det. Prøv og slapp av og ikke tenk så veldig på akkuratt den delen. og er du første gang føden så går det som regel veldig fint. Mange Lykke til :)

22.09.2013
Snartmammafor2
Snartmammafor2
Baby på 7 måneder

Ja, fortell at du er engstelig. Jeg hadde lagt en plan sammen med jordmor, men fant fort ut at det er bedre å ta det som det kommer.. Men om du er redd, kan det være koselig med te-lys og radio/musikk. Det blir så mye koseligere og avslappende :)

22.09.2013
jeanettw
jeanettw

Jeg hadde samme problem. Prøvde å trenge det bort hele tia at en dag jeg skulle føde. Panikken vekste mer å mer.. Men lille gutten min kom 2 uker før termin å jeg rakk ikke en gang å tenke over at det var på tide å føde. Der å da så tenker du ikke på det for akkurat der å da så er det annet å tenke på ;) jeg trur du klarer det fint. Men fortell gjerne jordmor på fødestua at du er redd. Dem hjelper deg :)

22.09.2013
boppinggirl87
boppinggirl87
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...