Er det ulovlig å kalle barnet for Bjørn?

Hei! Lurer på om noen kan si helt sikkert om navnet Bjørn er litt ulovlig å kalle barn nå? Vi tenker på dette navnet til gutten vår som kommer i januar, men flere har sagt til meg at det er blitt ulovlig?? Prøver å finne det ut på internett, men for meg ser det ikke ut som det er ulovlig, men at det har vært diskutert. Så sier en venninne at tanten hennes fikk avslag når hun ville kalle gutten sin Bjørn, for 5 år siden.. Er det ulempe å hete Bjørn?? Kan barnet bli mobbet pga det??? Vil gjerne finne ut av dette slik at vi evt kan begynne å tenke på andre navn, hvis det er slik at vi vil få avslag.. For nå har vi tenkt på dette lenge, og begynner å bli så vant til det, at ville vært dumt om det gikk så langt at vi kaller han for det i tiden etter han er født, for så å få avslag og må finne et nytt navn :/

19.09.2013
Heco
Heco

Jeg har også hørt at Bjørn ikke var lovelig å bruke, noe som er bare tull :-) Fikk høre dette når jeg nevnte navnet Lille Bjørn :-)

18.12.2014
maridatter
maridatter

dette er jo vel gallskap... bjørn er et helt vanlig navn i flere land. likeså ulv ... hvis navnet skulle være ulovlig hva,er da med varg??? kommer fra Tyskland og der er björn og ulf gamle germanske navn og veldig populært. og har samme betydning som her.

11.09.2014
prisea
prisea

kjenner en som fikk en gutt for ikkje så lenge siden som ga han navnet ulv. kan ikkje vere ulovlig då?

30.12.2013
tusso88
tusso88

Bjørn er et av de få dyrenavna som fremdeles er lov fordi det er er så vanlig navn. Men navn som gaupe, ulv osv. er ulovlig:-)

19.09.2013
Dina Emily
Dina Emily

Ja for det også har eg hørt, at hvis det er dobbel navn som Bjørn Ole, så er det ok. Men ikke bare Bjørn. Men er veldig usikker, vet noen hvem er det jeg kontakter for å finne ut av det? Folkeregisteret eller noe?

19.09.2013
Heco
Heco

Ei i område døpte akkurat sin sønn for Bjørn Ole, så det kan vel ikke være ulovlig?

19.09.2013
jeanettw
jeanettw
Baby på 2 måneder
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...