Forkortet livmorhals

Datteren min er 4,5 mnd. I svangerskapet ble jeg innlagt i uke 28 med premature rier og forkortet livmorhals. Jeg ble lagt inn på føden, og fikk et rom uten tv eller noenting. Jeg skulle ligge i sengen og fikk såvidt liv å gå på do og dusje. Fikk ikke lov å gå å hente mat eller drikke selv.. Slik lå jeg i en uke, og sambo fikk ikke lov å sove der med meg. Jeg ble rett og slett litt deprimert, og forlangte å komme hjem. Siden vi bor ganske nære sykehuset, gikk dette. Gikk til kontroll 1 gang i uka, og fikk streng beskjed om å ikke gjøre (handle alene, dra på hytta ol.). Jeg klarte ikke helt å slappe av og nyte svangerskapet.. Men til alles store overraskelse kom ikke snuppa før i uke 38!! Er det noen andre som har opplevd dette? Er det stor sjanse for at det blir slik i neste svangerskap også? Hadde også en sinnsykt rask og intens fødsel, tok 3,5 t fra første ri til hun var ute).. Derfor er jeg veldig redd for denne livmorhalsen! Fikk ikke føde i vann som jeg ønsket eller noen form for smertelindrende siden det gikk så fort.. Takker for alle svar :)

18.09.2013
jeanettw
jeanettw
Baby på 15 måneder

jeg var innlagt i uke 25 med premature rier og fikk streng beskjed om ikke gjøre noe (ikke lufte hunden, handle etc). Etter en uke kom jeg til en oppegående lege som sa at så lenge jeg lyttet til kroppen så kunne jeg forsøke meg på "aktivitet": ergo gå en rolig tur. dersom.jeg fikk antydning til vondt måtte jeg love å umiddelbart gjøre motsatt av hva jeg gjorde da jeg fikk vondt. Etter ca en mnd, rundt uke 30 så forsøkte jeg meg på styrketrening og squash! jeg er nå 41 uker og mini har det litt før godt inni magen! jordmor som har fulgt meg tett sier hun ofte ser det samme: at de som får beskjed om å ta det helt med ro gjerne går over tiden og må settes igang! om du lytter til kroppen er det utrolig hva du potensielt kan gjøre. ikke tøy grensene men kjenn etter. klarer du å bære en liter juice fra butikken så gjør det. du får selvfølelse av en filleting og jo bedre du har det med deg selv jo bedre har fosteret det :-)

03.10.2013
Frøkna
Frøkna

Vil heller ligge i mange timer :p

20.09.2013
jeanettw
jeanettw
Baby på 15 måneder

Ok. Ja, fra første rie tok det 3,5 t til hun var ute.. Syns det var helt forferdelig, Hehe.. Hadde ikke pauser mellom riene heller! Så skremmer meg litt at Evt neste fødsel går fortere.. Fikk beskjed om at det var stor sjanse for en såkalt styrtfødsel :/

20.09.2013
jeanettw
jeanettw
Baby på 15 måneder

Nei, de fant ingen grunn til hvorfor det skjedde... Men den raske fødselen, kan det ha kommet av den korte livmorhalsen?

20.09.2013
jeanettw
jeanettw
Baby på 15 måneder

Ja, fikk beskjed av legen på sykehuset at vi måtte bestille time hos fastlege når vi begynner å planlegge igjen (blir nok noen år til!!). For da skulle vi komme inn til spesialist som skulle se Ann hvor stor sjanse det var for at det skulle skje igjen.. Så hørtes jo ut som det? Uff, så kjedelig! Kvalmen var ikke så ille at jeg måtte inn for det, men Gud så vondt og slitsomt det var å være konstant kvalm :p

19.09.2013
jeanettw
jeanettw
Baby på 15 måneder

Uff. Ja, jeg fikk heller ikke noen informasjon, og måtte da sitte på Google med tlf istedet.. Og alle vet jo at alle slags historier kommer opp da :p jeg og har tenkt på om jeg i det hele tatt orker et svangerskap til, men må nesten holde ut et til, da vi har lyst på en til senere :) Hehe. Først ble jeg sykmeldt pga ekstrem kvalme, så det andre og i tillegg fikk jeg påvist sgb (strept. Gr b.) som jeg heller ikke fikk NOE informasjon om! Tror aldri jeg har vært så langt nede som da.. Men heldigvis gikk jo alt bra :)

19.09.2013
jeanettw
jeanettw
Baby på 15 måneder

Har ikke tenkt på en lillesøster eller bror enda, men siden legen ga oss beskjed om å si ifra når den tid kom, slik at hun da kunne henvise oss til en spesialist innen dette, har jeg fått litt angst for det :p Jeg er en person som alltid har vært aktiv, og hater å gå hjemme dag inn og dag ut.. Er veldig koselig nå som jeg har lillegull, men ble nok litt deprimert i det svangerskapet.. Derfor jeg lurer på om noen andre har vært i samme situasjon :)

18.09.2013
jeanettw
jeanettw
Baby på 15 måneder
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...