Streptokokker gruppe B

Hei jenter! Noen som har fått påvist streptokokker under svangerskap? Fikk brev fra legen om at det ble påvist gruppe B streptokokker i en urinprøve de hadde sendt til dyrkning. Jeg må ta amoxicillin mylan 500 mg i 7 dager. Jeg også skal ha intravenøs behandling med antibiotika under fødsel. Noen som har hatt det? Hva bør jeg vite? Har mistet et barn i 2011 da jeg var 36 uker på vei og ble kjempe bekymret da jeg fikk påvist streptokokker siden jeg har aldri hørt om før. Jeg er i uke 33 nå. Håper noen kan noe om det. Takk på forhånd. Samantha

28.08.2013
dossantoslarsen
dossantoslarsen

Jeg har ikke det men ønsker deg lykke til og bare tenke positivt at alt ordner seg vet du. Ikke glem å nyte og kos deg å være gravid :-)

29.08.2013
nheng
nheng

Ooog en ting til; jeg fikk beskjed om at hvis vannet gikk, skal du ikke vente på rier før du ringer inn til føden.. Da skal du ringe med en gang, slik at de kan undersøke deg. Husker ikke alt, men spør jordmor :-)

28.08.2013
jeanettw
jeanettw

Det som står på Google om det, er som oftest fra situasjoner der det har gått riktig galt. Datteren min kom ut frisk som en fisk, og aldri vært syk. Så ta heller til deg informasjon fra lege/jordmor, ikke nettet.. :) Masse lykke til i innspurten av svangerskapet :-D

28.08.2013
jeanettw
jeanettw

Hei. Jeg fikk også påvist det. Ikke begynn å Google noe om det. Det gjorde jeg, og ble livredd og satt å hylgrein hos legen. Både lege og jordmor beroliget meg og sa at dette er veldig vanlig, du hører bare ikke så mye om det. Det er en bakterie(?) som alle jenter har, men under svangerskap blir dette høyere hos noen. Jeg fikk ingen behandling under svangerskapet, men fikk for sikkerhetsskyld antibiotika intravenøst under fødsel. Dette var inne på 30 min. Det kan være en risiko for at barnet får virus, eller hjernehinnebetennelse, men det er visst veldig liten sjanse sa de til meg. Tror også det er forskjell på hvor langt oppe disse bakteriene har kommet seg.. Etter fødsel tar de tempen på barnet 3 ganger iløpet av en vakt, for å følge med en Evt infeksjon. Tror du kan ta det helt med ro, og ikke tenke så mye på det. Men ta deg en prat med lege/jordmor om bekymringene dine. Det gjorde jeg, og det hjalp veldig!

28.08.2013
jeanettw
jeanettw
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...