Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Legger lite på seg..

Gullet mitt på 14 uker ble veid idag på 3mnd kontrollen. Hun veide 5390, og er 60lang. På 6 ukers kontrollen veide hun 5170, så hun har altså da gått opp kun 220 gr på 8 uker! Hun er blid og fornøyd og ser ikke tynn ut, helt normal. Jeg fullammer, og syns hun spiser mye. Jeg lar det aldri gå mer enn 3 timer mellom måltidene (unntak natt da hun sover).. Helsesøster ga oss ny time om halvannen uke for å kontrollere, og hvis hun ikke legger særlig på seg, mente hun at vi måtte gjøre noe.. Jeg vil ikke slutte amme! Flere som har opplevd det? Hvordan gikk det? Hun virker jo frisk og ikke vært noe syk..

14.08.2013
jeanettw
jeanettw

Kanskje du bør prøve malt i grøten regelmessig over en lenger periode for å se om det da blir avføring hver dag? Det er ikke noe som tilsier at du ikke kan bruke malt daglig. Det er ikke noe å lure på, bare få igang avføringen. Det er vel best med bæsj ofte;) Prøvd blåbær på glass i grøten? D hjalp oss litt på bæsjen også gikk grøten ned på høykant. Her får hun hard mage om hun får most banan så det holder vi oss unna. Har dere prøvd smoothie pakningene? Litt dyre, men d er elsk. Vi gikk fort over til 6 mnd glass fra Nestle med pære/mango, her går det i 1 glass om dagen. Er uansett ingen krise om babyen ikke bryr seg om frukt enda. D kommer. Godt grøt er populært da:)

24.08.2013
tinajoha
tinajoha

Frukt har hittil ikke vært noe suksess! Verken på glass eller når jeg lager selv :/ Kanskje jeg skal prøve rotmos :) Jeg har til tider brukt malt, men kun når Hun har virket plaget. Avføringen har blitt ganske mye tykkere, men hun virker ikke plaget med magen. Men er en annen ting jeg er litt usikker på.. Før vi begynte med grøt, hadde hun avføring hver dag. Nå kan det gå en uke mellom hver gang. Men er som sagt ikke plaget med det. Men er det normalt? Når det først kommer, er det fryktelig lite også...

23.08.2013
jeanettw
jeanettw

Men hvis de ikke blir harde i magen, så skjønner jeg ikke hvorfor de skal ha malt? Kjedelig å få dem til å bli avhengige av malt for å bæsje. Vi har aldri hatt behov og vil anbefale å se ann behovet, ikke bare begynne fordi man begynner med fast føde.

23.08.2013
tonjis
tonjis

Ang frukt: Nestle sin pære på små glass brukte vi, 1 om dagen og ett glass rotmos etter melk til middagen. Vi har brukt malt i mm og mme i grøten siden vi beg med grøt ved 3,5 mnd alder. Samme mengde hele veien og avføringen er bløt og fin. Uten malt ble det stein å få ut og dermed mye gråt og uro. Jeg ser ingen grunn til å ikke anbefale malt i grøten og flasker, tvert i mot får de ogaå i seg noen ekstra kalorier..

22.08.2013
tinajoha
tinajoha

Vil fraråde malt hvis ikke bebin er veldig veldig hard i magen..:)

22.08.2013
tonjis
tonjis

Godt du beg med litt grøt:) Vi hadde samme 'problem' med lite vektoppgang. Grøt og frukt var suksess, samt glass med rotmos hver dag. Vi blanda inn malt i grøten sånn at bæsjen ble behagelig å få ut:) Pumpet, blandet inn malt og blanda så grøt. Etterhvert ble det mme med malt. :)

22.08.2013
tinajoha
tinajoha

Ok, kjøpte en pakke idag :) hun har fra fødselen sovet natta gjennom med ett måltid :) men merker hun er mer rolig og fornøyd :):)

19.08.2013
jeanettw
jeanettw

Fruit break er fantastisk, kjøper to pk i uka. De smoothiene i pose er mye dyrere. Ja, bæsjen blir nok litt mer fyldig :) Har du merket no forskjell på nattesøvnen? Min lille begynte å sove mye bedre på natta, våknet bare 1 gang for pupp. Nå sover hun gjennom natta..:)

19.08.2013
tonjis
tonjis

Det skal jeg gjøre! Var en liten tur innom å veide henne idag, hun har nå gått opp 80 gr siden onsdag :-D Fikk grønt lys av helsesøster ang grøt. Hun sa også at jeg kunne prøve fruktmos som "dessert" etter pupp sånn midt på dagen. Har du noe erfaring med det? Har lyst til å lage mest mulig selv, men leste på foreldre.no at hipp fruit break er like bra som vanlig frukt, og inneholder kun frukt. MEN; er det normalt at bæsjen blir veldig mye tykkere og seigere av grøt? Hun har fått veldig tykk bæsj syntes jeg, men er ikke plaget med magen.. Bambino skjeene var veldig gode forresten :)

19.08.2013
jeanettw
jeanettw

Du må si ifra hvordan det går og hvordan det går på kontrollen :)

18.08.2013
tonjis
tonjis

Så bra! :)

16.08.2013
tonjis
tonjis

Grøten var en suksess ;) så blid, fornøyd og rolig etterpå! Lå å koste seg i ca en time før hun sovnet helt av seg selv :) Ikke noe magevondt heller :):)

16.08.2013
jeanettw
jeanettw

Ok :) Hun fikk litt sinlac grøt blandet med morsmelk (fant denne; http://www.bramat.no/eksperter/ekspertsvar/427-morsmelk-i-barnegrot). Det falt i smak med en gang og hun koste seg masse under måltidet :) Så får vi se på magen (blandet ikke til tykk grøt) :-)

15.08.2013
jeanettw
jeanettw

Jeg har alltid blanda med vann og gitt bryst etter grøten, så har ingen erfaring med å blande grøten med melk. Ja, si ifra hvordan det gikk. Bambino-skjeene kjøpte jeg på kiwi og på meny tror jeg. Tror de har de på de fleste butikker..

15.08.2013
tonjis
tonjis

Forresten, hvor får du kjøpt de bambino skjeene? :)

15.08.2013
jeanettw
jeanettw

Var i Sverige idag, så kjøpte grøten fra nestle, både den vanlig og sinlac. Tenkte å prøve å lage med morsmelken? Hørt det er mange som gjør det.. Prøver i hvertfall nå på dagen (skal gå å lage nå).. Tilfelle hun får vondt i magen :) Kommer med en update! :) Tuuusen takk for tips :-D

15.08.2013
jeanettw
jeanettw

Er første barnet mitt også. Jeg prøvde først hipp sin med fersken (4mnd). Hun elsket den, men tror hun fikk litt utslett. Kjøpte nestle sin 4 mnd'ers grøt og den gikk flott. Finnes grøt på helsekost og vanlig butikk du kan få kjøpt hvis ingen av de nevnte går bra. Den k vanlig butikk heter iallefall sinlac, den fra helsekosten husker jeg ikke. Og en annen ting; vet mange anbefaler å bruke malt for å forebygge hard mage. Vi har aldri brukt det, snupp har alltid bæsja bra. Når man først begynner med malt, så kan baby slite med å bæsje uten malt. Så ja; du må fortelle åssen det gikk første gang hun fikk grøt da. Vil anbefale de skjeene fra bambino, de som ser veldig ergonomiske ut :) De er veldig gode!

15.08.2013
tonjis
tonjis

Ok, takk! :) Da blir det grøt!! Men hvilken startet du med, hvem er mildest mot magen? Maser litt, men er også første barnet, så helt ny på det her :p

15.08.2013
jeanettw
jeanettw

Jeg lot henne sove. Jeg sa ingenting til helsesøster før jeg ga henne grøt først. Det er din baby og du følger magefølelsen din! Det er så mange helsesøstre som er ammenazier. Det var ingen i barselgruppa som kun amma til barnet var 6 mnd.

15.08.2013
tonjis
tonjis

Tusen takk for svar! Har tenkt på det idag, og tror vi får introdusere litt tynn grøt i morgen. Spurte du helsesøster om det? Våres er nemlig veldig imot fast føde før 6 mnd siden jeg ammer. Men tenker at det er bedre det hvis hun legger på seg av det :) Hva med natten, vekte du henne for å spise, eller lot du hun sove? :)

14.08.2013
jeanettw
jeanettw

Jenta mi var lik, så vi begynte med grøt når hun var 3 mnd og 1 uke :) Det gikk kjempebra, har aldri hatt vondt i magen etc. Da la hun godt på seg, fikk kun grøt på kvelden ..fikk 1 porsjon ganske fort etter at grøt var først introdusert. Hun elsket det. Lykke til og bare spør hvis det er noe mer :)

14.08.2013
tonjis
tonjis
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...