Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Tvilling fødsel - bør jeg grue meg mer enn "normalt"?

Er gravid med eneggede tvillinger og nærmer meg nå fødsel. Ser foreløpig ut som ting ligger tilrette for vaginal fødsel. Hadde satt pris på litt erfaringer/historier fra dere. Hvordan fødet dere? Ble det haste keisersnitt? Har jeg grunn til å grue meg mer enn normalt?

26.07.2013
bolletrynet
bolletrynet

Du har sikkert født nå men til andre i samme situasjon som leser innlegget har jeg litt info jeg selv har gravd meg frem til: Det er normalt med vaginale fødsler på tvillinger. Det er først ved trilliner osv det automatisk blir keisersnitt vistnok. Jeg fødte mine vaginalt, 45 min imellom, begge med sugekopp/vakum. Kan ikke si sistnevnte var behagelig men det gir deg en forsikring på at ungen er ute på 3 rier. 3 på førstemann og 2 på søstra hans :) ellers anbefaler de epidural, og setter det nesten automatisk ved flerlingfødsler. Dette for å avslappe kroppen, ha flere muligheter ved komplikasjoner o.l. Jeg gikk inn på føden uten forventninger, hadde lest litt om badekar (kan ikke med flerlinger) og lystgass (hadde de ikke på mitt sykehus). Så jeg la alt i personalets hender, da blir du jo ikke skuffa ;) Vi blir vistnok satt i gang i uke 39 om de ikke har meldt sin ankomst, vi går aldri fult ut :) Vannet gikk 18. Hadde 10 cm (full åpning) kl 10 og da vil de ha ut ungen i løpet av 3 timer. Han var ute 13:05 og hun 13:50. Brukte like under 20 timer totalt og fødte 36+2 i følge sykehuset (fullgåtte), inn i 37+2 i apper. De var 2760 g og 47 cm (1) og 2970 g og 50 cm (2). Begge hadde hodemål på 35 cm. Han lå i hodeleie, hun i sete, begge kom i hodeleie :) Ble klipt fordi sugekoppen ikke kom inn engang og stingene i ettertid var mitt største problem. Vær tidlig ute med å spørre om smertestillende og hevelsesdempende i såtilfelle :) Selve barsel prioriterer familierom til flerlingforeldre og keisersnitt. Ingen sa til meg at man stort sett kasta opp like før fødsel, så dyre drikkevarer kan dere spare til barsel :p Vi må også inn med en gang kroppen viser tegn til fødsel for at leger osv skal ha lengst mulig tid til kartlegging. Andre skal helst være hjemme pga ro osv. Og til de som uroer seg: dere har ikke sjans til å få med dere om dere driter på dere eller ikke ;) og i den situasjonen er det faktisk ikke det som styrer hjernen mest heller :p Ønsker alle lykke til og vil gjerne lese flere historier her :) Noe som tar meg tilbake til emne-lageren: Hvordan gikk det med dere og hvordan ble opplevelsen? :)

21.01.2014
MaleneTiana
MaleneTiana

Det er godt å se at andre lurer på det samme som jeg. Venter tvillinger nå i september/oktober skiftet. Er ganske så nærvøs kjenner jeg.

Har to barn fra før. Der første ble født normalt og andre med keisersnitt.Har jo prøvd begge deler, men kan ikke si at jeg blir noe roligere av den grunn.

Vi får bare satse på at alt går bra! Gjør jo som regel det. :)

05.08.2013
marilou
marilou

Tusen takk for at du ville dele historien din! Håper min fødsel også går bra. Ha lykke til med jentene dine:)

30.07.2013
bolletrynet
bolletrynet

Mine eneggede jenter ble født i uke 34+0. Jeg fikk svangerskapsforgiftning, så planen var at jeg skulle bli satt i gang den dagen. Jeg hadde blitt undersøkt av overlegen kvelden før og hun konstaterte at jeg var ganske moden. Hun "røska" litt, noe som førte til at vannet gikk kl 05 den natta. Like etterpå begynte riene. Tvilling1 lå i hodeleie, og kom ut kl 0940. Jordmor tok i mot henne. Etter det er det vanlig prosedyre her på Haugesund sykehus at tvilling2 blir hentet ut av en lege. Jenta hadde navlestrengen 3 ganger rundt halsen, noe som gjorde at hun ble sittende litt fast og måtte hjelpes ut med tang. 0950 kom hun ut. Begge to måtte ha pustehjelp etter fødselen, og og vi bodde noen uker på nyfødtavd.
Men selve fødselen gikk fort, 5 timer fra vannet gikk til jentene var ute. De veide 1690 og 1850 gram. Det sies at ved svangerskapsforgiftning så er fødslene som regel ganske raske. Det var aldri snakk om keisersnitt her. Fikk epidural, noe som gjorde at jeg ikke kjente riene. Måtte få beskjed om å presse, noe som var litt vanskelig. På grunn av svangerskapsforgiftninga var jeg litt redusert etter fødselen, men ingen plager etter selve fødselen.

Nå er jentene mine 11 uker :)

Lykke til med fødsel :)

29.07.2013
Charieo
Charieo
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...