Utslitt og lei

Jeg har nå to unger og blir veldig utslitt. Delvis fordi jeg ikke får sovet nok, og delvis pga søsken sjalusi. Noen som har noe tips til hvordan å få største på to år til å slutte å slå minste på tre mnd? Har prøvd div teknikker, men ingenting som ser ut til å funke. Det er fra morgen til hveld og jeg er rett og slett dritt lei. Har ikke ork til noe snart...

13.07.2013
bartender1987
bartender1987

Ser du har fått ett par gode råd. Har stort sett samme råd som hun ene. La den eldste få være me på forskjellige ting. Slik som bleie skifte f.eks. Hvis du får det til når (hvis) du ammer er og ha den eldste med i f.ekAs armkroken. At når du ammer så sitter den eldste i armkroken samtidig å får kos. Min eldste (har to stykk) på 11 sitt i armkroken min å koser sammens me oss når jeg ammer minste mann. Så sitter han å hjelper meg så at ikke minste mann sovner under amming. Dette var to konkrete eksempler. Når faren er hjemme (hvis dere enda er sammens) så kan han ta den eldste mens du ammer. Håper det blir bedre etterhvert. :-).

13.11.2013
Torunn8320
Torunn8320

Uff det er leit att det blir slik. Jeg har ennå i ikke fått min lille, men jeg vet hvordan det er og være sjallu storesøster. Da min yngre søster kom fikk ikke jeg så mye oppmerksomhet, (er i tilleg skilsmisse barn så lillesøster er hos far) så jeg ble naturligvis veldig lei meg. 
Når min bror kom (hos mor) ble det de samme. Jeg var ikke like "viktig" lenger. Mor såg dette og ga meg derfor annsvar for lillebror (jeg var vell rundt 6) som foreksempel hjelpe til med å tørke han i fjeset, trille vogna eller liknende. Jeg husker godt at jeg følte meg "stor" da og i tilleg fikk mamma gitt både meg å bror oppmerksomhet.
Kan dette funke? Selv om h*n er 2 år kan det kanskje hjelpe? :) 

Håper det blir bedre :)

31.07.2013
ninaaam
ninaaam

Hjemme med begge nå i ferien, men i bh ellers... Det er det du har skrevet jeg forsøker å gjøre, men det virker ikke som om det når helt frem..

19.07.2013
bartender1987
bartender1987

beklager for rotete innlegg, håper du finner noe fornuftig som er til hjelp. går den eldste i bhg eller er du hjemme meg begge?

15.07.2013
marew89
marew89

jeg er ingen tobarnsmor, men har flere års erfaring i barnehage. Det viktigste er vel å finne årsaken til at h*n gjør det. om det er sjalusi er viktig at du gir barnet som blir slått trøst først, men samtidig vis eldstemann at det ikke er greit å slå. Jeg ville ikke ignoret barnet, eller gitt det "strenge blikk", det eldste barnet søker jo oppmerksomheten din. når babyen er trøstet kan du si til den eldste at man skal kose med babyen og ros det eldste barnet hver gang h*n er god mot babyen. så sant du får det til prøv å være i forkant, om du ser at eldstemann skal til å slå så kan du veiledet det ved å f.eks si "kose (..navn..)", det går også an at du og eldste barnet koser babyen sammen ved at du tar hånden hennes og stryker babyen sammen med henne. Annet du evt kan gjøre i tillegg er å ha kvalitetstid med eldstmann når den minste sover.

15.07.2013
marew89
marew89
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...