Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Barn som ikke vil ligge på magen?

Barnet skal jo ligge mest mulig på magen når det er våkent for å trene rygg og nakkemuskulaturen. Men ikke alle de små liker å ligge på magen, og synes det er alt for slitsomt med denne treningen. For å hjelpe barnet med å komme litt opp fra underlaget kan du surre et helseteppe og legge det under barnets bryst, samt å legge barnets armer frem slik at teppet kommer under armene til barnet. Det finnes også puter som kan kjøpes for dette, men et helseteppe fungerer like fint og barnet vil etterhvert ikke ha behov for denne hjelpen opp når musklene blir litt sterkere. Veldig små barn kan også legges på magen mot mors/fars bryst, da vil barnet få kroppskontakt samtidig som det kan trene på å løfte hode. På denne måten kan du også variere hellingen ved å lene deg mer og mer bakover for å øke vanskelighetsgraden for den lille.

02.07.2013
Wendyclear
Wendyclear
Planlegger

Når skal barnet klaret å løfte ovekroppen?

15.11.2013
Faji
Faji
Nyfødt

ok. er ikke veldig bekymret, siden hun ikke plsges med det. men i å med at det knepper nesten hver gang hun rører armene synes jeg det kan være greit å få sjekket det, så hun ikke får plager av det i eldre alder. Tuden takk for svar :)

04.07.2013
marew89
marew89

Jeg tror du kan stole på barnelegen når han ikke er noe bekymret for kneppelyden. Så lenge hun ikke viser noe tegn til ubehag eller vanskeligheter med å røre på seg så er det nok helt naturlige og ufarlige lyder. Det er jo kjempeflott at vi har så god oppfølging av våre små her i Norge :)

Slike lyder oppstår jo hos voksne også, uten at det er noe galt. Jeg har hørt at slike lyder kan komme av vakumdannelser i leddet, men utover det kan jeg ikke særlig mye om ledd. Men det er jo uansett greit å nevne dette når du skal til fysio dersom du er veldig bekymret

03.07.2013
Wendyclear
Wendyclear

skulderbladene til jenta(2mnd) mi "knepper" mye når hun er i sktivitet, altså, det høres ut som at de går ut av ledd men faller på plass igjen med en gang. Denne "kneppingen" har pågått sidenbhun ble født, men ser ikke ut til at hun plages ved det. Barnelegen kunne ikke gi meg noen annet svar en "vi går se hvordan det utvikler seg", men har heldigvis fått time til fysio denne mnd. Har noen vært borti/hørt om dette før eller har en formening om hva dette kan komme av?

03.07.2013
marew89
marew89

Takk for flott tips:) mi lille frøken virker veldig fysisk sterk for alderen og er meget flink til å løfte både hode og overkroppen når hun ligger på mitt eller onkel sitt bryst, enten vi sitter eller ligger. Det er når hun skal ligge "alene" hun ikke "orker", vet ikke om det er lysten eller hva det er, men ser fram til å prøve tipset ditt.

03.07.2013
marew89
marew89
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...