til dere første gang mor som ville Amme

Er det noe her some har vært uheldig med amming?

03.06.2013
Khan5
Khan5

Sønnen min ble lagt til puppen ca 30 min etter KS, og var (og er) mer en sugevillig. Jeg ble veldig sår på begge brystvortene på sykehuset(fordi jeg lot han suge for lenge, slik at han brukte meg som smokk) mn heldigvis hadde jeg jordmor på speeddial på tlf, og fikk klart og tydelig tips om å skaffe meg skjold. Skjoldene gjorde virkelig susen! Jeg brukte skjold fra lørdag morgen til søndag natt, var veldig nøye på hygiene (kokte skjoldene etterhvert bruk, spritet hender etter bleieskift, byttet ammeinnlegg ofte, smurte med salve) og tidsbegrenset ammingen (10min på hver pupp) og da ble jeg så god som ny igjen:-) Sønnen, 3 uker i dag, suger like godt på pupp som på skjold, og får nå suge neeeesten så lenge han vil. Eneste jeg har lagt merke til er at han fra begynnelsen har sugd skeivt på den ene puppen, noen andre som har vært borti dette? Tips?

16.06.2014
Bentetk
Bentetk

På barselavdelingen fikk jeg ikke melk i brystene før dag 4. Kom meg hjem fra sykehuset og ammet hver 2. time da heg ikke hadde nok melk slik at han ble ordebtlig mett. Pratet med ammehjelpen for å øke melkeproduksjonen og endte med å pumpe meg hver time og fortsette å gi han pupp hver 2. time. Etter 3 dager var jeg så sliten og lei, og kuttet ut å pumpe meg hver time. Hadde ikke økt melkeproduksjonen i det hele tatt. Ammingen har vært utrolig frustrerende og det har vært mye tårer.. På slutten fikk han pupp på dagtid, på kvelden hadde jeg knapt noe melk og da måtte han få flaske, mens på natten hadde jeg greit med melk. Da han endelig ble 3 mnd gammel ga jeg opp ammingen, og ga flaske. Jeg har fått det mye bedre og jeg er jo selvfølgelig fornøyd med at jeg holdt ut i 3 mnd, men da jeg fikk vite at jeg var gravid var jeg fast bestemt på å amme ihvertfall i 6 mnd. Det er deilig å gi flaske nå men kjenner jeg blir misunnelig på andre som ammer og har absolutt ingen problemer med melken..

05.06.2014
Cathrineknudsen
Cathrineknudsen

Hun var veldig liten da hun ble født og tok ikke pupp i det hele tatt. Så jeg måtte pumpe og gi på kopp i starten. Nå etter mye frem og tilbake med flasker, klarer hun bare å ta pupp med skjoldet på. Hun får ikke til å få ordentlig tak. Så nå veksler vi med litt pupp med skjold og nan på flaske😄

28.05.2014
jeaola
jeaola

Hun tok puppen 1 time etter fødsel og vi har så langt (hun er 13 uker gml) ikke hatt noen problemer. Hverken med såre brystvorter, betennelser eller for lite melk 😊

11.10.2013
Heidi_81
Heidi_81

Sleit med feil sugetak i starten og lille fikk ikke i seg melka, med såre knopper måtte jeg bruke skjold og det fungerte kjempebra. Men etter uker hvor han bare la på seg 25-50g pr uke, måtte jeg også pumpe, helsestasjonen nektet meg å gi på flaske da dette bare førte til at han ble sugeforvirret, hørte ikke på det øret, og det er jeg veldig glad for, pga at jeg ammet med skjold ble suging av flaske og pupp ganske likt, så nå tar han like godt begge deler :) men de første ukene med såre knopper var det blod og tårer, oppgitthet og fortvilelse, ikke minst fordi slitet ikke ga vektøkningen han trengte. Jeg sa til sambo da gutten var tre uker; om han ikke legger på seg nok de neste tre dagene blir det mme framover, og fra den dagen kom ukesvekta opp på 150g. Nå er han 8 uker og legger på seg 200g i uka. Strålende fornøyd mamma! Amming er ikke enkelt, det krever masse mot, styrke og tålmodighet. Stå på :)

16.09.2013
lisasel
lisasel

Min gutt på snart 4 mnd tok alt fra første stund så vi var kjempe heldige. Men jeg duppet av litt på sykehuset når han lå ved puppen og da fikk han nok tatt litt feil tak. Endte i blemmer på brystvorta og ja de ble bare værre og værre. Time hos legen hjalp ikke, men fødeavd hjalp meg og ga meg tips til salve jeg kunne ha på. Da lillegutt var 2 mnd måtte jeg operere galleblæra siden jeg fikk gallestenanfall under svangerskapet. Da måtte vi bruke mme. Jeg har følt litt på det og være ubrukelig siden han ikke skulle være like avhengig av meg fordi han likegodt tar flaske. Nå er jeg så heldig at jeg fortsatt fullammer og han er fornøyd. Det jeg har kommet frem til er: Funker det å amme så er det ingenting som er bedre enn det, men om man må bruke mme så skal vi som mammaer ikke føle oss mindre verdt eller tro vi ikke gir babyen vår det beste. Babyen er glad så lenge mammaen har det bra. Alt for stort press på amming. Selvfølgelig er det lettvint, men vi mammaer skal ikke måtte bli syke og deprimerte fordi vi ikke får det til. Vi har tross alt født det fineste i verden og da er det greit at fedrene også kan komme til å støtte oss med alt stell av barnet og mating:) Jeg klarer ikke å sette ord på hvor heldig jeg har vært i forhold til mange andre, men fy så deilig det er å kunne reise ut en liten tur fordi samboeren kan gi minsten mat av flaske. Vær stolte uansett om det er mm eller mme babyen får:)

08.08.2013
FrkJeanne
FrkJeanne

Takk for dere andre som har svart på dette :-) jeg har dessverre følt meg som en ubrukelig mor som må gi mme, men det tenker jeg litt mindre nå. Innser nå at det er mange som ikke får dette til.

07.08.2013
monikastr
monikastr

måtte begynne med flaske da lille ikke ville ta brystet.. første natten vi kom hjem satt vi 4 timer å prøvde å måtte til slitt ty til pumpa.. alt ble bedre å han roet seg fort da han fikk mat i seg.. var så sår at jeg forsatte å pumpe til det var grodd.. etterpå ville han ikke ta brystet så da ble det å forsette med flaske. pumpa mm til han var 2 mnd å begynte da med mme.. jeg var mye lei meg å deppa for at jeg ikke fikk det til.. men alt er bedre nå.. å det viktigste er jo at gullet får den maten han trenger for å vokse.. mm eller mme ikke så nøye.. bare dem er fornøyd :)

06.08.2013
maritalsg
maritalsg

Jeg sleit litt med for lite melk i begynnelsen og ga nan fra flaske ved siden av. Så pumpet jeg litt og fikk opp produksjonen. Siden da har det gått fint, men han har helt klart høyre side som favoritt. Nå er han 3,5mnd og siden vi ikke har gitt flaske på en stund har han nå glemt hvordan han gjør og tar bare bryst. Det gjør jo ikke noe, men det er vanskeligere for pappaen eller andre å hjelpe til. Til dere som føler det er mye stress og forventninger fra svigermor og mor osv om å amme, så har jeg er svigermor som viser litt skuffelse over at vi ikke har flaskebarn. Sikkert fordi da kunne hun vært barnevakt... Men sånn i hverdagen er det veldig greit å ha maten tilgjengelig - når man får det til.

04.08.2013
Blåbærpiken
Blåbærpiken

jeg forstår veldig godt at folk får svangerskapdeprisjoner av å amme, vi leser hvor viktig det er,får dette fortalt av svigermor,mamma, og alle andre rundt oss. "du skal vel amme" "du ammer vel" er setninger som går igjen og igjen. Dette ville jo gjort hvem som helst gal, så sier seg jo selv at ei nybakt mor proppfull av hormoner,ny kropp,og totalt utslitt etter en fødsel kjenner det på kroppen...

Min bestevenninne møtte veggen av alt ammemase,brystbetennelse,såre knopper, og et forferdlig press og mas, da jeg ble gravid bestemte jeg meg for å rett å slett "drite i" hva alle sa og mente. Og gjett om det har funka :)

Ammingen gikk "greit" fra første stund, minien la seg til 40 min etter fødsel og saug. Han ville kun ta det ene bryste, så jeg fortalte de på sykehuse at ammingen gikk kjempefint( jeg ville jo hjem NÅ ) så da fikk jeg reise hjem. Minien saug selvsagt ikke slik han skulle (noe jeg viste,men han fikk jo mat, så dette endte jo selvsagt med tidenes største ekkle sårete knopp) tårene spruta når jeg gav han på venstre side. Så siden han saug så bra på høyre,så fikk han kun mat fra høyre,så pumpa jeg venstre.

Å da kom setningene igjen, pumper du? ÅÅÅnai da vil han jo ikke ta pupp lengre, morsmelka taper seg i kjøleskapet, bla bla bla bla.

Den sårete nippelen, brystbetennelsen forsvant etter hallen uke, nå er Minien snart 3 mnd, å spiser både fra pupp og flaske. så mitt råd til deg er å "drite" i hva "alle sier"

Gjør det som er best for deg så slipper du å møte veggen og kan kose dg som småbarnsmamma;) noen bruker mme og noen gir selv, det viktigste er jo at du og barnet ditt har det bra,ikke hva dere spiser ;)

30.07.2013
kvepsa
kvepsa

Vi slet mye i begynnelsen :( gutten min hadde kort tungebånd, men ikke så ille at de ville klippe. Det ble noen blodige brystvorter, men heldigvis bedret det seg etter noen uker :) hadde aldri trodd at amming kunne være så vanskelig...

29.07.2013
Line 87
Line 87

(null)

26.07.2013
HanneC83
HanneC83

jenten vår er bare 1 mnd, og her har ikke ammingen fungert i det hele tatt. Jeg holdt på i timevis og hun var fremdeles ikke mett og gikk mye ned i vekt. :-( Jeg har pumpet, men veldig lite kommer ut selv om det er mye melk. Nå får hun mest morsmelkerstatning fordi hun rett og slett ikke klarer å suge fra brystet. Har fått masse hjelp på helsestasjonen og på sykehuset så det er ikke stillingene som er feil. Jeg har vært og er kjempelei meg for at det ikke fungerer :-\

25.07.2013
monikastr
monikastr

Vi fikk beskjed på helsestasjon å begynne med flaske, lille gull la ikke på seg og vi holdt på i 1 time hver gang før han tok puppen. Nå senker vi skuldrene og koser oss med morsmelk i flaska istede.

24.07.2013
Jannekitty
Jannekitty

Japp, veldig uheldig.. Ble sår som endt med infeksjon, dokter ga feil medisin osv. Så æ lå på gulve å klart ikke rør mæ av smertan, me 40 i feber og feberfantasia .. Enndt med at æ dopa mæ på smertestillende te melka hadd tørka, for å bli frisk for å kunn ta mæ ordentlig av jenjta !

24.07.2013
Tolljkua
Tolljkua

Begynte med flaske ved ca 4 mnd da mini lå i bro og hyla hver gang hun skulle spise. Hun spiste i 2-3 min hver gang og jeg var utslitt og rådvill. Ville gjerne amme! Var trist i begynnelsen med flaska, men det var det beste for oss:) Nå har jeg kontroll selv om hun spiser veldig lite. Andre prob som såre brystvorter etc i startfasen går over, selv om det gjør helvetttttes vondt når det står på!

03.06.2013
tinajoha
tinajoha
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...