Keisersnitt..

Hei. Jeg er enda bare 11 uker på vei men er allerede hysterisk redd for fødselen.. Jeg skal til kontroll neste uke og kommer til å gjøre alt i min makt for å få til keisersnitt. Jeg har en nakkeskade som blir verre ved stress og anstrengelser, så tiden etter fødselen tror jeg blir hard uansett om det er ks eller vanlig. Og jeg er utrolig engstelig for at noe går galt dersom jeg skal føde normalt, og de må ta hastekeisersnitt.. Og ja, jeg vet at mange/de fleste mener at jeg ikke må tenke på det men det gjør jeg og ingen kan få de tankene ut av hodet mitt.. Alle forteller meg ulempene ved keisersnitt, tiden etterpå, at det er vondt etc, men jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å hørt fra noen som virkelig har hatt ett planlagt keisersnitt, om hvordan det var :) De fleste jeg har snakket med har kun født vaginalt. HAr du lyst å dele din historie fra din planlagte keisersnitt fødsel, så ville jeg vært svært takknemlig:)

26.05.2013
minni_9
minni_9

Jeg hadde planlagt ks med nr.1(okt.09). Spinalbedøvelsen sluttet å virke når de holdt på å skjære i magen min, men d måtte fortsette og satt lokalbedøvelse og ga meg morfin intravinøst, men det begynnte ikke å virke før de var nesten ferdige med å sy meg sammen igjen. JA, d var jævlig vondt! Men jeg var oppe og gikk samme dagen (også vondt).. Kom hjem fra sykehuset og hadde minimalt med hjelp, endte med at såret revnet opp igjen og jeg måtte søve i en stol med ungen på brystet i to uker for å klare meg (Kunne ikke legge meg ned for da kom jeg meg ikke opp igjen uten at d rev i såret) .. Var VELDIG tøfft! :-( Med nr. 2 (aug.13)valgte jeg å føde vaginalt, 1,5 veke med igangsetting og modningsrie, men etter vannet ble tatt gikk det ganske fort. Etter ca 5 pressrier kom en VELDIG stor gutt på 5070g (ingen visste at han skulle ver så stor). Jeg rivnet mye fram mot klitten og 4-5 cm innover (holdt på i 1,5 time å sy og jeg mistet over 1 liter med blod).. Det var kjempe vondt å både sitte, stå og gå i over 6 uker og det er fortsatt vondt å gå på do (10 uker) .. Jeg er veldig usikker på hva jeg hadde valgt om jeg skulle hatt en unge til:S Det er fordeler og ulemper med alt, og uansett hva du velger så kan jeg love deg at smertene blir VELDIG fort glemt 😀👍 :)

21.10.2013
Conniej
Conniej

Både kroppen din og babyen har godt av å føde vaginalt(av mange grunner), kroppen din er laget for det, lite som kan gå galt under en vanlig fødsel, og er jordmødre og leger tilstede som vet hva de driver med, det kan forekomme komplikasjoner med keisersnitt.. Jeg har vært der du er nå, og er naturlig, man vet jo ikke hva man går til:) tenk heller på hvor mange kalorier du forbrenner på fødselen og hvor bra det er for barnet og bli født den veien, og at du er på beina med en gang så du kan ta vare på bebisen:)

20.10.2013
maby
maby

Jeg fikk planlagt keisersnitt 14 dager før termin, men det var pga mye bekkenløsning. Det var mildt sagt vondt, men jeg holdt min datter og gjorde alt jeg fikk lov til. Ks er en meget stor påkjenning for kroppen og klarer du vf vil jeg anbefale det. Også mtp barnet. Barnet får lettere nakkeproblemer og kolikk ved ks. Fordelen er at barnet er pent og du slipper 20 t med ukontrollerte smerter! Jeg tar gjerne ks ved neste fødsel, men det er kun fordi jeg liker å planlegge og fordi jeg ikke hadde vf sist. Lykke til :-)

05.08.2013
Chrissie85
Chrissie85

Hei! Jeg måtte ta hastekeisersnitt for 1 måned siden og jeg begynner nå å bli helt normal igjen. Det er litt av en påkjenning for kroppen og jeg hadde sinnsykt vondt den første uka. Klarte ikke holde babyen omtrent og det var trist. Nå gjør det vondt om jeg går langt eller har brå bevegelser. Lykke til med fødselen! Jeg skulle ønske jeg kunne født naturlig..

27.07.2013
Synnebj
Synnebj

Takk til alle som har skrevet:) Men det er faktisk ikke smertene som skremmer meg mest.. Andre har klart de smertene, og jeg har høy smerteterskel så jeg skulle da også klart smertene ved en vanlig fødsel. Det er jo bare midlertidig og resultatet er jo vel verdt det:) Det er mere de tankene om hva som kan gå galt, at jeg ikke vet når barnet kommer, redselen for å bli satt ut med nakkesmerter og migrene i ukesvis etterpå og da ikke få nyte tiden rett etter fødselen..

26.05.2013
minni_9
minni_9

Hatt begge deler, tar glatt en fødsel til!

 

Etter fødselen var jeg oppe og i form så fort ungen var ute, etter keisersnittet var jeg livredd for å le og hoste i ei uke.

Ja en fødsel gjør jævlig vondt mens det står på, men det kroppen din vet hva som må gjøres så la den få jobbe, så går ting stort sett veldig bra. Jeg hadde forebredt meg på syke smerter, men det var faktisk ikke sååå ille. Jeg greide å stole på at kroppen fiksa dette, i stedet for å stritte i mot.

26.05.2013
Daffern
Daffern

Jeg var livredd i 7 mnd... Har termin i dag og nå er d bare sånn at du vil ha ungen ut!!;-)

26.05.2013
Dina Emily
Dina Emily

Jeg har ikke hatt noe keisersnitt enda, men både min bestemor, og min mor måtte ha pga for trangt bekken. Da må nok jeg gjennom det også. Jeg er selv kun 11 uker på vei å gruer meg kjempemasse! Jeg vil helt ha en keisersnitt i full narkose. Synts det virker kjempe skummelt. Så, jeg skjønner hva du går gjennom! :D

26.05.2013
Ungmamma96
Ungmamma96
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...