Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

rutiner

hvor tidlig startet dere med rutiner? hvordan gikk dere frem?

21.05.2013
Siljees
Siljees

Da prøver vi det, hehe :D hadde jo ikke vært noe som hadde vært bedre enn at han hadde sovet bra på natta :)

06.06.2013
Siljees
Siljees

De kommer vel inn i en slags rutine selv når de er rundt 3 mnd (sa helsesøster..). Men som hun sa til meg når hun ga meg det tipset, noen begynner med rutiner når de kommer hjem fra sykehuset allerede. Så vil de innstille seg mer etterhvert :) Kan jo selvfølgelig være tilfeldig at hun sover så bra, men tror selv at det har hjulpet å følge det tipset :)

06.06.2013
jeanettw
jeanettw

Åja! Så det har altså en hensikt å starte nå. trodde man måtte vente til de var 2 mnd, haha :p 
Så bra det løste seg så fint for dere :D
Vel, kunne nok drukket litt koffein, haha :pp var oppe klokken 4, da ville han ikke sove mer, fikk en flaske, ville fortsatt ikke sove.. men i 6 tiden sovnet begge to , så da har det hvertfal blitt noen timer :) men kjenner jeg er trøtt.. så får bare håpe jeg får til å ta noen powernaps i løpet av dagen. :)

06.06.2013
Siljees
Siljees

Må bare smile ja :) Vi begynte å trene på det når hun var ca 2 uker. Når hun var rundt 3,5 uke så var det i boks.. Men om jeg drøyer leggingen til etter 9, blir hun overtrøtt og ekstremt sinna! Så da er det vanskelig å roe henne ned :p Håper natta gikk bra? :)

06.06.2013
jeanettw
jeanettw

Nå som jeg ikke har drekki noe med koffein skal jeg klare å sove, haha :P 
takk det samme ;-)

05.06.2013
Siljees
Siljees

skal ikke være lett :p hehehe. men kan jo ikke annet enn smile til det vakre vesenet jeg har fått, så sant jeg ikke er alt for trøtt :p Men har en god følelse på at det retter seg nå :-) Nå er jo han 1 mnd om ikke mange dagene, så det retter vel seg litt mer på den tiden? :-)

05.06.2013
Siljees
Siljees

Huff, vanskelig det der altså.. Bra at han roer seg da, kunne vært verre ;) Da får du nok en god natt søvn! :) Hehe.

05.06.2013
jeanettw
jeanettw

da hylgriner han. så jeg har vugga han og da roer han seg med en gang, så sovner han. når jeg legger han ned da, tar det maks 1 minutt så hylgriner han igjen. det må jeg liksom gjenta hvertfal 4-5 ganger om ikke mer. men har fått en vippestol som jeg kan legga han opp i, da roer han seg faktisk ganske bra. idag er han stup trøtt, tatt baby bilder idag, som tok 5 timer, der ville han ikke sove, så blir nok ikke noe problem med å sove inatt. så skal holde meg langt unna kaffe og redbull idag, hahahaha! : pp

05.06.2013
Siljees
Siljees

Du har ikke prøvd å la han ligge litt alene da? Ei venninne av meg slet med å få gutten til å sovne, selvom han var stuptrøtt! Når han fikk være i fred, sovnet han med en gang :)

05.06.2013
jeanettw
jeanettw

hehe, de søte små er ganske så krevene til tider altså :p 
han min er så vanvittig sta i tillegg, ser jo at gutten er kjempe trøtt, men sove? det vil han ikke xp

05.06.2013
Siljees
Siljees

Skjønner deg veldig godt! Her ble det sofaen på meg og vesla de 2 første ukene, da barnefar stod opp tidlig for jobb og natten var dagen :p Var ganske desperat og utolmodig selv ;)

05.06.2013
jeanettw
jeanettw

Ja, de sier så :p hehe.. bare jeg som er litt utolmodig ^^

05.06.2013
Siljees
Siljees

Ja, det er litt kjedelig! Hehe. Det blir nok bare bedre og bedre! :) Masse lykke til :):)

05.06.2013
jeanettw
jeanettw

ja, det må jeg si! :p ja, er det jeg prøver på .. men får kanskje sovet et par timer, så går det ikke lenger. det som er litt synd :p men vi prøver å snu døgnet, med godt mot :p haha ^^

05.06.2013
Siljees
Siljees

Hehehe, typisk det der! Men pass på at du sover selv når gutten din sover på dagtid. Gull verdt! Ingen forventer at det skal være strøkent med et lite barn i hus :) Vesla er lenge våken etter vi står opp, fra 8 til ca 11-12. Mellom spising, ligge på magen, kosing og annet vi gjør, er hun våken ca 1,5-2 timer. Varierer mye, enkelte dager er hun lenger våken :)

05.06.2013
jeanettw
jeanettw

tenkte jeg skulle være litt smart, drakk noen redbull for å forbrede meg til nok en våken natt.. vel lillegull SOVER! typisk, haha.. nå får jo ikke jeg sove .. klapp på skuldra, haha :p

05.06.2013
Siljees
Siljees

å takk! da skal jeg prøve det! :-) er litt små desperat føler jeg, haha :p Hvor lenge er babyen din våken av gangen da, hvor lenge holder liksom :p nå får han mme, så må liksom ut for å ordne maten, men det er jo det minste problemet om lillemann kan sove på natta, da fungerer jeg jo litt bedre. hehe.

04.06.2013
Siljees
Siljees

min også er 1mnd gammel. Et tips jeg fikk fra helsesøster er å ikke la hun/han sove i mer enn 2timer sammenhengende om dagen. Vekk med å skifte bleie, deretter la barnet ligge litt på magen, spise og Kose. Da har det vært våkent en stund før barnet sovner igjen. Etter vi begynte med dette, sover hun nå fra 9-10 på kvelden til ca 5på morningen for å spise, så sover vi videre til 8:)

04.06.2013
jeanettw
jeanettw

min er bare 1 mnd gammel, eller snart 1 mnd. haha : p så skjønner jo det at det er for tidlig å starte med rutiner. Men gleder meg veldig til vi kan starte, få litt orden på dagene. ser frem til at han kan sove litt mer på nettene :p akkurat nå sover han som en stein på dagen, og veldig minimalt på nettene.. vil liksom snu det : p

04.06.2013
Siljees
Siljees

Ikke så dumt det med "aldri opp før 08:00" Her står vi opp 5 halv 6, noe som er vanvittig slitsomt i lengden, hvertfal når jeg er alene :p Han er jo ikke store gutten så det å venne han til faste rutiner er jo umulig enda, men satser på at det går seg til når han blir noen mnd eldre. men hadde vært fint å venne han til at vi ikke må opp så vanvittig tidlig sånn typ nå.. :p haha..

31.05.2013
Siljees
Siljees

Vi er absolutt ikke kommet i noen rutiner enda og syns det er vanskelig å få en rutine nå når han bare er 1mnd.
Men vi setter alltid på pysj ved matingen etter kl 20.00 på kvelden, da legges han også i senga for natta. Vi har regelen "natta-mørkt-stille" etter han er lagt i senga. Og som tinajoha sier, så er vi aldri oppe før 08.00.

Ellers syns jeg det flyter veldig i sammen her, det går i flasking hver 2-4t igjenom hele døgnet, bleieskift og kos. Vi prøver å la han ligge på magen i 30min i løpet av dagen og ligge litt i babygymen, men han blir fort sliten, skal ikke mye til før disse små er overstimulert ;)

31.05.2013
Ivf mirakel
Ivf mirakel

D tok laaang tid å komme i rutine her! Ca 4-5 mnd.. Jeg leste myyyye om rutiner og alle som fikk d til med en gang. Jeg ble egentlig litt provosert over hvor 'lett' det virket. Mitt tips er å ikke stress for mye med rutine. Vær fleksibel i starten. Vi gjorde 3 faste ting i starten: jeg ammet, men pappa gav kveldsmaten på flaske slik at jeg fikk pumpet, slappet av el. Videre så stod og står vi aldri opp før 8 selv om mini på 8 mnd våkner 07, da ligger vi å koser i storsenga og deen siste tingen jeg gjorde var å skrive opp når den nyfødte sov og i løpet av 1-2 uker så var søvnmønsteret på dagen klart og jeg kunne legge henne/trille til faste tider. Igjen, ikke stress! Du vil finne rutinen og lure triks som funker best for dere:)

27.05.2013
tinajoha
tinajoha
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...