Brystkrem

Noen som kan anbefale en god brystvorte krem? Au.. :-(

19.05.2013
Siljees
Siljees

hadde blødende sår jeg også! helsesøster anbefalte Inotyol salve ved mye sårhet, men den MÅ vaskes av før amming med engangsklut/mesoft e.l. Ellers brukte jeg Bephanten salve når det var litt sårt mellom ammingene som ikke trengs å vaskes av. og sprit/vask hender før du smører på.for det kan lett komme bakterier i åpne sår. jeg kjøpte en pk med 6stk ammeinnlegg med glatt silke på en side og ull på den andre siden. silke heler såre brystvorter, og er mye bedre enn engangs dersom du er sår.

10.07.2013
Tigergutt1
Tigergutt1

Vil bare si at ammeskjoldene reddet ammingen her. D var grusomt vondt i begynnelsen uten de. Brukte de ca ved annenhver amming/etter behov også gikk det seg til. Veldig mange som ikke anbefaler ammeskjold da det kan bli sugeforvirring, men det fungerte optimalt! Avent ammeskjold, 2 pk silikon. Prøv hvis du klynker deg av smerten! Det tar vekk det vonde frem til du blir 'hedret' (for et ord å bruke om nyfødte/kroppen vår) ;)

01.06.2013
tinajoha
tinajoha

Purelan hele tiden og ammeskjold! Jeg blødde, sår og grisevondt (sikkert som alle i beg) så jeg smurte konstant på purelan. Jeg ammet på høyre/venstre/h/v med ammeskjold annenhver gang. Det funket utmerket! Lillemor ble ikke sugeforvirret, ingen prob. Etter ca 14 dager var jeg ferdig med ammeskjoldene da de var blitt vant til sugingen. Nå bruker jeg purelan på sprukne lepper og hender-utmerket:) Eneste trøst er stedet går seg til! Jeg lå uten bh om natten i beg, men måtte gi opp da jeg druknet sengen og meg selv med melk;)

01.06.2013
tinajoha
tinajoha

Gratulerer!! :) jeg brukte lana brystvortekrem og bepanthen.. Og så hjalp det veldig å varriere ammestilling. Hadde fryktelig vondt de første to ukene, da hjalp det litt å ligge å amme eller bruke tvillingstillingen. Og mye friluft :P

23.05.2013
CCmil
CCmil

Det er nok vanligere enn man tror at det å amme kan være skikkelig sårt i starten, men det går seg til etterhvert :) jeg hadde blødende sår noen dager og var veldig sår de første ukene, men plutselig går det seg til. Prøv å legge til babyen riktig, men samtidig er dette jo også noe babyen skal lære seg så man må være litt tålmodig.. Nå har babyen min blitt avhengig av puppen og vi sliter med å få han til å sovne uten den :) men ikke sårt i det hele tatt :)

22.05.2013
Line 87
Line 87

Stavekontroll! Mener saueull, ikke flokk.

21.05.2013
Maranello
Maranello

Purelan (inneholder lanolin fra saueflokken) hjelper veldig! Jeg sover uten bh, de trenger litt luftin på natten..

21.05.2013
Maranello
Maranello

har sprekker og sår som gjør så sinnsykt vondt. helt forferdelig å amme! Skal jo ikke være sånn :s..

21.05.2013
Siljees
Siljees

Jeg hadde blødende sår fra begge brystvortene :( fryktelig vondt!! Men jeg brukte morsmelk og lot det lufttørke så ofte som mulig.. Ble bedre etterhvert :) nå går det helt fint :D

20.05.2013
Line 87
Line 87

Ble mamma kun for 3 dager siden, så alt er veldig rart :p er så sinnsykt sår, og han vil jo ha pupp ganske ofte. Noen andre tips dere brukte i forbindelse med såre brystvorter? Del det gjerne med meg ! :-)

20.05.2013
Siljees
Siljees

Jeg er/var også helt fersk for noen mnd siden. Hadde ikke forventet å bli så sår. Fikk låne på sykehuset sånne bryst koppholdere (melkeoppsamlere) fra avent eller madela. Genialt når du er sår. Da får du ikke tøy direkte på og brystvortene får luft. Jeg var kjempe sår, trodde jeg aldri skulle klare det. Men en uke etter jeg kom hjem fra sykehuset var jeg herda. All sårhet borte og ting ble bedre. Så det blir bedre. Gi det noen dager. Og bruk purelan :)

20.05.2013
andreagdg
andreagdg

Har så såre brystvorter, helt fersk som mamma og helt fersk på ammingen. Greit med noen råd da :-)

19.05.2013
Siljees
Siljees

Jeg har brukt purelan! Kjempe god. Og trengs ikke vaske av før amming. God på leppene også ;) Ellers funker det med Akrem også, det lindrer.

19.05.2013
andreagdg
andreagdg
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...