Delvis brystvegring

Min 8 uker gamle datter fikk det en dag for seg at hun skulle nekte å spise fra venstre bryst i "vanlig" ammestilling (mage mot mage). Hun snudde hodet bort fra puppen og tviholdt det der, strittet kraftig imot mine forsøk på å få hodet hennes i posisjon til å ta brystet. Det ble til en slags "slosskamp" med hyl og skrik som endte i å legge henne til høyre bryst igjen.. Neste gang forsøkte jeg å legge henne til venstre bryst i tvilling-stilling slik at hun fikk ligge på samme side av kroppen sin som når hun spiser fra høyre bryst. Dette gikk bare bra, og hun var fornøyd med måltidet. Hva kan det ha seg at hun plutselig ikke vil ligge på sin høyre side for å spise? For meg virker det som hun har vondt. Men hun er i fin form ellers. Ammehjelpens nettsider foreslo tett nese eller ørebetennelse som en årsak til dette problemet, men det er ikke tilfelle her. Et annet forslag er låsning i nakken, men etter hva jeg kan se, så har hun utenom amminga ingen problemer med å snu hodet den ene eller andre veien.. :-S Er det noen andre mulige årsaker til dette?

22.04.2013
Labbelis
Labbelis

Hm, har vært hos barnefysioterapeut som virkelig gikk inn for å finne noe galt, uten å finne noe. Og av en eller annen grunn ble jenta vår ledigere og finere i bevegelsene etter at vi kom derfra - uten noen behandling... Hun nekter fortsatt (stort sett) ene puppen fra mage mot mage-stilling, men det går fint fra tvilling-stilling :-) fysio sa at hun hadde 3 barn, hvorav ett av dem tilsynelatende uten grunn begynte å vegre seg for å spise fra ene puppen.. Disse babyene, altså... :-)

27.04.2013
Labbelis
Labbelis

Tusen takk for svar! Dette skal jeg absolutt sjekke ut!

23.04.2013
Labbelis
Labbelis

Jeg trodde heller ikke at min lille hadde noe låsninger, for hun så ut til å bevege seg helt fint. Men vi gikk til manuellterapaut pga at hun hadde så mye vondt i magen. Han fant ut at hun hadde låsning i nakken og nedover hele ryggraden. 3 bahandlinger senere var hun en frisk og fornøyd baby :)

23.04.2013
lillelise79
lillelise79

Jeg hadde samme problem. Venstre pupp var større en høyre for hun ville ikke ta høyre. Gråt og ble sint når jeg prøvde å legge hun til. Utenom ammingen var hun helt fin, ingen problemer med nakken eller synlige plager. Gikk til kiropraktor, og hun hadde to låsninger i nakken som var grunnen til puppenekten. 4 behandlinger og alt er bra igjen.

22.04.2013
andreagdg
andreagdg
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...