Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Fortvilet over legen min.

I går (17.04) så var jeg til kontroll. Alt var fint med den lille. Jeg er i dag 29+1 så jeg har 11 uker igjen. Hittil så har det egentlig gått veldig greit hos legen min,men vurderte å bytte fast lege før jeg ble gravid. Det pga at jeg følte at hun ikke hørte på det jeg sa og var mer interessert i å sitte å se på dataen å få meg ut fra kontoret så fort som mulig. Etter at jeg ble gravid ble dette noe bedre. Men tilbake til i går og kontrollen. Den siste tiden hat jeg ikke hatt matlyst og har da spist det jeg har klart å presse i meg (det er ikke mye,men litt er det). Dette bekymrer meg litt ettersom at jeg går gravid og har tidligere hatt problemer med anoreksia. Så jeg tok det opp med legen. Hun kom meg noen råd til meg på hva jeg kunne gjøre. Slik som å ha frukt og bær som jeg kunne spise iløpet av dagen. Jeg skulle ikke spise korte karbohydrater (slik som sukker),men lange som er i frukt og grov brød. Hittil så gikk kontrollen bra (sikkert for at jeg til da enda ikke hadde vært på vekta). Så ble magen målt og hjertelyden sjekket til lille gutt. Alt var fint med han. Så kom vi så langt at jeg skulle på vekta. Når legen fant ut at jeg hadde kun gått opp 5 kg siden jeg ble gravid og frem til nu så fikk jeg direkte kjeft hos henne. Det var for lite og det her var ikke tidspunktet å slanke meg på osv osv var kommentarer jeg fikk. Det nyttet ikke for meg å si at da jeg gikk med min første så la jeg kun på meg 4 kg gjennom hele svangerskapet og at hadde jeg vært så dum at jeg prøvde å slanke meg så hadde jeg ikke tatt opp mangelen på matlyst som jeg har hatt og bedt om råd på hva jeg skulle gjøre. Eller noe annet som jeg sa. Så som dere skjønner er jeg veldig fortvilet og vet ikke helt frem eller tilbake. Føler hun snakket mot seg selv i går. Nu sitter jeg igjen i tanker om å bytte fastlege,men vet ikke hvor lurt det er 11uker før termin. Er det noen som har opplevd liknende eller som har byttet fastlege under graviditeten som har forslag til hva jeg kan gjøre? Kjenner jeg gruer meg til neste kontroll hos henne som er om 6uker. Har kontroll til jordmoren min før det. Bør jeg ta dette opp med henne eller dem en klager til på leger? Hva bør jeg gjøre?

18.04.2013
Torunn8320
Torunn8320

Tusen takk for mange gode svar. Etter mye tenking etter svarene å litt diskusjon med min partner så ble det byttet lege (også fordi det blir lettere å ha legen litt nærmere). Skal snart til jordmor så da skal jeg prate med henne om å eventuelt ta resten av kontrollene der å fortelle henne om situasjonen.

25.04.2013
Torunn8320
Torunn8320

Det går jo an å kun gå til jordmor, det gjorde jeg og er veldig fornøyd med opplevelsen. Du kan jo da pent ringe legekontoret og si du ikke trenger timen siden du skal gå fast til jordmor. Så slipper du å forholde deg til hun :)

22.04.2013
andreagdg
andreagdg

(null)

22.04.2013
nemesis75
nemesis75

Jeg vurderte selv å bytte legen min under svangerskapet, og skulle vel egentlig gjort det. Eneste hu kunne si som svar uansett hva jeg hadde å fortelle, var at jeg måtte spise sunt, gå tur i skogen og drikke vann... Men orket ikke å stri med å bytte, da jeg likesågodt kunne gå til jordmor. Men det første jeg gjorde etter fødsel var å bytte lege, ikke søren om hu skal få ha noe med mitt barn å gjøre, hu ga meg ingen trygghet.

22.04.2013
Tessmaless
Tessmaless

*hvis du ikke går i deg all næringstoffene, skulle det stå :p

19.04.2013
Lihaval
Lihaval

Noen dager har jeg ikke lyst på noenting av mat. Og jeg fikk ned bare halve porsjoner og sånt. Så det er sikkert vanlig med å ha dårlig matlyst i noen perioder. Så jeg tror ikke det er noe farlig. Barnet tar til seg all næring du har. Men ta kosttilskudd hvis du føler at du ikke går i det slt av næringsstoffer. Og ikke bry deg og kiloene. Så lenge lille gutten din vokser og utvikler seg gjør det ingenting. Noen legger på seg mye og andre nesten ingenting. Det meste av kiloene er jo bare vann alikevel ;p tilbake tillegen din; Jeg hadde tenkt å bytte fastlege før jeg ble gravid, men ombestemte meg på første kontroll. Fordi han er en meget dyktig lege, men er ikke så veldig glad i han som person. Min samboer syntes han var meget dyktig og skjønte ikke hvorfor jeg ville bytte. Så da ville jeg ikke bytte alikevel, for det er jo viktigere at han er en dyktig lege! Det er nok vanskelig å ta opp sånt. Men hva med å fortelle det til ei av kontordamene? Kanskje de kan fortelle det til legen så dere kan prate om det neste gang du er der? Tror det er den beste tjenesteveien å prøve først.

19.04.2013
Lihaval
Lihaval

Bytt om du har mulighet til det! Jeg flyttet til ett nytt sted og var veldig fornøyd med mitt valg av fastlege. Litt uti svangerskapet byttet de fastlege for meg... For det første virket hun svært uinteressert.. I tillegg var hun ofte borte fra kontoret. Jeg var i løpet av mitt svangerskap på kontroll hos 6 (!!!) forskjellige leger samt jordmor.

18.04.2013
karbirke
karbirke

Jeg har byttet fastlege før jeg ble gravid og er utrolig glad for det nå. Den forrige legen virket ikke som ville lytte til meg i det hele tatt! Da jeg var gravid var jeg både hos jordmor og lege, du kunne jo kanskje tatt resten av kontrollene hos jordmoren kanskje?

18.04.2013
Line 87
Line 87

Ikke *nøl* med å bytte! Skulle det stå

18.04.2013
Becca689
Becca689

Jeg også slet med legen min. Og det var før jeg ble gravid. Så når jeg ble gravid byttet jeg lege med en gang. Rett og slett fordi legen min var en ekkel dust som jeg ikke stolte på og var komfortabel med. Han var frekk og humøret hans svingte som en jojo. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg byttet lege. For den nye legen min satte seg rett inn i situasjonen min med en gang, for dette er de jo vandt til! Ikke nødvendigvis med å bytte. Og fortell som det er til de nye legen om den gamle. Jeg vil ikke tro det er bra for barnet at du går å er lei deg og bekymrer deg heller. Følg magefølelsen :)

18.04.2013
Becca689
Becca689
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...