Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

 

Tran og D-vitamin dråper

Jeg har forsøkt - som helsemyndighetene anbefaler - å gi barnet mitt tran fra hun var ca 5 uker. Dette fungerte ikke i det hele tatt da hun gulpet tranen opp igjen etter kort tid. Dette ble bare søl, lukt og ødelagte klær. Jeg bestemte meg derfor for å prøve D-vitamin dråper kjøpt på apoteket som erstatning for tran. Helsesøster på familiesenteret sa at dersom jeg som ammende mor selv tar tran/omega3 mens jeg gir barnet mitt D-vitamin dråper, anses dette som fullverdig tilskudd. Problemet er bare at jeg etter noen dagers forsøk med dråpene i økende grad har opplevd uro, gråt og smerte hos jenta mi etter inntak. Hun er 7 uker, og i dag spesielt varte reaksjonen i mange timer! Hun hylte, spente alle muskler, fikk ikke avføring og nektet å ta puppen..! Etter flere timer hvor hun regelrett sloss fordi hun nektet å spise av puppen, måtte jeg gi flaske med morsmelk. Først etter andre flaske godtok hun puppen igjen.. En venninne av meg opplevde nøyaktig det samme som meg ved innføring av d-vitamin. Finner forbausende lite om emnet på nett ellers. Er det flere med denne erfaringen, og noen som eventuelt vet hva det kommer av? Jeg kommer definitivt ikke til å fortsette å gi dattera mi verken det ene eller det andre før hun får fast føde - til tross for helsemyndighetenes anbefalinger...! Det ga altfor mange plager til at det er verdt det..

17.04.2013
Labbelis
Labbelis

Har gitt d-dråper, og ikke fått noen reaksjoner.

26.04.2013
Maranello
Maranello

Eg gav heller ikkje min gutt tran eller d-vitamin dråper. Prøvde biovit, likna lit på sanasol, men då var han eldre rundt 4-5 mnd. Veit ikkje når du kan begyne med det. Men det vet dei nok på helsestasjonen var dei som anbefalte det her

23.04.2013
Februar72012
Februar72012

Kristin, det er ikke smaken det kommer an på, det er innholdet/effekten.

22.04.2013
Labbelis
Labbelis

Har du prøvd tran med fruktsmak? Jenta vår hylte når hun fikk tran, men når vi byttet til den med fruktsmak var det slutt på hylingen;)

22.04.2013
Kristinbruun
Kristinbruun
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...