Overnatte borte og tisse på seg – pakkeliste

Mange barn synes det er spennende å kunne overnatte hos venner eller besteforeldre eller å dra på klassetur. Det kan også være et av de første stegene på veien mot å bli mer selvstendig – å klare å overnatte borte uten foreldrene. 

En fireåring ser sjelden på sengevæting som et stort problem, særlig hvis omgivelsene har et avslappet forhold til det. Alle barn er ulike og trenger mer eller mindre tid til ulike deler av utviklingen. For noen tar det lang tid å lære seg å sykle eller lese, mens andre bruker lengre tid på å bli tørre. 

Eldre barn kan imidlertid synes det er flaut at de ikke klarer å holde seg tørre om natten. For å unngå at andre får vite om problemet, lar de derfor være å overnatte borte. 
Les også Redd for å overnatte borte – redd for å tisse på seg

Barn trenger ikke å gå glipp av skoleturer eller overnattingsbesøk
Man kan ofte unngå situasjoner som oppleves som vanskelige for et barn som ikke kan holde seg tørt. Men å slippe unna en skoletur kan være vanskelig. Dessuten er det jo synd hvis barnet går glipp av morsomme og viktige ting på grunn av et problem som sannsynligvis flere har, men ingen tør å snakke om. 
Les ekspertens gode råd om hvordan du kan snakke med og støtte barnet.

Pakkeliste
Med riktige ting i bagasjen kan alle barn overnatte hos venner eller dra på leir. Som voksen kan du passe på at barnet får med seg alt det trenger for å føle seg trygt.

  • Det går fint an å bruke en myk nattbleie som man tar av og på som vanlig undertøy. Den trenger heller ikke å synes under en luftig pysjamas eller nattkjole. Nattbleien er enkel å ta av og kaste i søppelposen på toalettet. Putt den gjerne i en liten plastpose som du knytter igjen for å unngå lukt. Ta derfor med plastposer.
  • Skift hvis uhellet skulle være ute.
  • Våtservietter for å enkelt kunne vaske seg.
  • Litt større plastposer – gjerne ugjennomsiktige hvis barnet ikke vil at noen skal se hva som er inni – til å oppbevare eventuelle våte klær. Det er fint om de er doble og kan knyttes ordentlig igjen. Da unngår du ubehagelig lukt og hindrer fuktigheten i å spre seg.
  • En god bag med flere lommer som kan lukkes med glidelås. 

Forfatter

Libero
Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...