Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

Svangerskapsomsorg

<< Tilbake

Svangerskapsomsorgen inneholder mange elementer, men det viktigste er tilbudet om svangerskapskontroll, som er et offentlig, frivillig og gratis tilbud. Uansett hvor frisk og sunn du føler deg, så bør du gå regelmessig til kontroll i svangerskapet. Friske gravide med normale svangerskap kan selv velge om de vil gå til jordmor eller fastlege eller gjennom et samarbeid med jordmor og fastlege. Legen vil være nødvendig hvis det er usikkerhet med hensyn til sykdom hos deg og/eller fosteret. Er du helt frisk, og uten noen tegn på at noe er galt, vil du kunne ha alle kontrollene hos jordmor.
Helsemyndighetene har bestemt at det skal være kommunalt ansatte jordmødre i alle kommuner her i Norge.
Dessverre ser vi likevel at noen ikke får tilbud om dette pga. for få jordmødre. Ved helsestasjonen du tilhører vil du få nærmere beskjed om hvilke tilbud de har. En god del leger har dessuten jordmor ansatt på legekontoret, og etter hvert ser vi også at jordmødre åpner egen privat praksis.
For friske kvinner med normale svangerskap anbefales 8 kontroller til og med svangerskapsuke 40, ultralyd i uke 17-19 er inkludert. Det forutsettes videre kontroll i uke 41 og overtidskontroll i uke 42.
Uansett vil det være rom for individuelle tilpasninger om det skulle være behov for det.

<< Tilbake

Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...