Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

Graviditetstest

<>< Tilbake

Det første tegn på graviditet er at menstruasjonen uteblir, og at du kanskje er kvalm om morgenen. Etter hvert får du kanskje også ømme bryster og kjenner at du trenger mer søvn. En graviditetstest er enkel og ta hjemme. Du får kjøpt sikre tester på alle apotek eller i butikk.
Graviditetstesten blir positiv når det befruktede egget kommer ned i livmoren og setter seg fast i slimhinnen. Etter hvert utvikles en morkake. I denne dannes noen hormoner, som kommer ut i blodet og derfra via nyrene til urinen.
Ved å tilsette urinprøven antistoffer mot disse hormonene kan det avgjøres om du er gravid. Graviditetstesten blir positiv allerede ett par dager etter at menstruasjonen har uteblitt. Er testen negativ, og du fortsatt har mistanke om at du er gravid, eller menstruasjonen din har vært veldig uregelmessig, kan det være lurt å gjenta testen etter en uke.
Når du er sikker på at du er gravid så ta kontakt med nærmeste helsestasjon eller med legen din så dere kan avtale de videre undersøkelser hos lege og jordmor.

<>< Tilbake

Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...