Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

Den nye familien

<< Tilbake

Mor

Rett etter fødselen er det naturlig at følelsene svinger voldsomt. Du kan føle deg sterk, litt omtåket eller veldig følsom. Kanskje har du vondt både i underlivet og i brystene. Det er helt normalt og reagere på denne overveldende nye livssituasjonen.
Nærhet og kroppskontakt er den beste måten for dere til å få en god start på ammingen. Jo mer du har ditt barn inntil deg jo raskere kommer melken i gang. Lytt til deg selv og stol på din evne til å finne ut av barnets behov. Det du gjør er riktig for deg og du gjør så godt du kan. Har du noen rundt deg du kan spørre til råds når du lurer på ting, så benytt deg av dem. Ikke vær redd for å be om råd, hjelp og veiledning enten det gjelder deg selv eller barnet ditt.

Mor og far

Dere kan ha det nyfødte barnet deres hos dere så mye dere vil. Å være sammen alle 3 er en enestående mulighet til å lære hverandre å kjenne før dere skal reise hjem fra sykehuset og klare dere selv. Hvis dere, etter at dere har kommet hjem, føler at der har kommet for tidlig, kan der alltid ringe til avdelingen eller helsestasjonen og spørre om det er noe dere lurer på.
Mange fødesteder har i dag en egen barselpoliklinikk som tilbyr oppfølging etter hjemreise.

Tidlig hjem etter fødselen

Noen familier er hjemme allerede etter 48 timer eller før hvis alt har gått ukomplisert. Hvis det er behov for det får man gjerne bli lenger. Enten på barselhotell eller på barselavdelingen. Prøv om dere kan planlegge innkjøp, rydding osv. før dere reiser på sykehuset. Det gjør alt greiere når dere kommer hjem. Meld dere gjerne inn i Liberoklubben via libero.no. Da vil dere motta nyttige e-poster med gode råd om de første dagene hjemme som handler om amming, søvn, søsken og mye mer. Du kan på de neste sidene lese mye mer om barseltiden, amming, barnets avføring med mer.

Far

Du kan alt unntatt å amme. Du kan ligge med barnet ditt på brystet. Dette gir god omsorg og tilknytning til barnet. Du kan delta og avlaste. Kanskje er det du som skal gi barnet sitt første bad eller skifte bleier. Kanskje er det fint å bli enige om noen faste oppgaver som skal være dine. Det er viktig for dere alle tre at du er med helt fra starten. Kanskje sikkert vil den nybakte mor nyte at du tar deg av den lille så hun kan få hvile seg litt.


<< Tilbake

Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...