Ved å fortsette å bruke denne hjemmesiden godkjenner du bruken av cookies. Du kan lese mer om det her. 

Besteforeldre

<< Tilbake

 

Besteforeldre

De aller fleste synes det er spennende og stas og skulle bli besteforeldre. Tenk nå skal deres egne barn bli foreldre. Kanskje blir livet satt litt i perspektiv. En ny generasjon er født. Mange besteforeldre er fortsatt aktive i arbeidslivet og de bor kanskje langt vekk.

Det er ikke en gang sikker at de bor sammen. Kanskje deres barnebarn også har flere ”bonusbesteforeldre”.
Dersom det er mulig kan det være en gave for alle tre generasjoner, både barn, foreldre og besteforeldre, at dere får et nært forhold til hverandre. Et forhold, hvor partene er preget av hverandre og avhengige av hverandres vilje til både å skape nærhet og samtidig holde en viss avstand.

Besteforeldre og barnebarn kan lære hverandre godt å kjenne og kan ha mange gode felles opplevelser sammen.
Det kan være vanskelig å få så tett kontakt som man kanskje skulle ønske.
Dersom man bor langt fra hverandre får man ta feriene til hjelp. Besteforeldre kan være glimrende barnevakter. Kanskje kan man etter hvert få til en avtale om en fast dag i uken hvor bestemor eller bestefar kan hente i barnehagen osv. Husk bare at som forelder og besteforelder på å ikke utnytte hverandre.
Dere har ganske sikkert forskjellige oppfatninger av barneoppdragelse, hva barn kan og ikke kan. Det kan være en god idé alt fra starten å gjøre oppmerksom på at dere bestemmer i deres hjem, mens besteforeldrene bestemmer i sitt hjem. Det er noe både barn og voksne forstår.

Et godt forhold mellom barn og besteforeldre kan være gull verdt men det er viktig å respektere hverandres grenser.
 

<< Tilbake

Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...