close

Solbeskyttelse for babyer

På solfylte sommerdager er det best for den lille å kose seg i skyggen. Solskinn og spedbarn er nemlig ingen god kombinasjon. Sollyset kan gi brannskader og skade barnets tynne hud alvorlig. For barn er det også vanskelig å regulere egen kroppstemperatur, og derfor må du passe på hvis det er varmt.

Man regner med at over 80 prosent av de solskadene vi får på huden, oppstår før vi er 18 år. Jo yngre barnet er, jo tynnere og mer følsom er huden. Men det går fint an å være ute og nyte solskinnsdager hvis du gjør det på riktig måte.

Solen kan gjøre barnevognen varm som et drivhus

Det kan være mange grunner til at foreldre dekker til åpningen på barnevognen. Kanskje vil man beskytte babyen mot lyd og lys, eller gi ham eller henne ro og fred under middagsluren? Tester viser imidlertid at det kan bli hele 17 grader varmere inni vognbagen enn utenfor hvis vognen står i direkte sollys. Noen barn sier fra ved å sutre eller skrike hvis de blir for varme, men små barn kan også reagere helt motsatt og bli stille. Derfor skal man aldri dekke for åpningen på barnevognen. Vil man beskytte mot sol eller insekter kan man bruke solskjerm, parasoll eller myggnett. Et godt tips for å finne ut om barnet er for varmt, er å kjenne etter med fingeren om det er svett i nakken.

Skygge, lette klær og solhatt på babyen i stedet for solkrem

La barnet oppholde seg i skyggen og bruke tynne dekkende klær og en solhatt som beskytter. Det kan også være lurt å skaffe en parasoll eller annen solbeskyttelse man kan ta med seg. Hvis barnet er over seks måneder kan du bruke solkrem tilpasset barn med solfaktor 30 eller høyere. 

Solbeskyttelse for barn

Utsett aldri små barn for direkte sollys. Vær også forsiktig med indirekte sollys som reflekteres fra vann og sand, til og med inn under en parasoll. Om sommeren er solen sterkest mellom klokken elleve og tre. Det er best å gå ut litt senere på ettermiddagen når temperaturen er mer behagelig, men også da bør barnet være i skyggen. Det finnes solbriller til barn med regulerbart bånd som gjør at brillene sitter godt. Det er bra hvis det er sterk sol ute, men det beste er som sagt å passe på at barnet ikke utsettes for direkte sollys.

Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...