close

Kos deg i permisjonen – senk ambisjonsnivået

Det er lett å glemme at det helt og holdent er barnets humør og behov som styrer tiden din i foreldrepermisjonen. Oppussing, kontakt med kollegaer og hagearbeid blir kanskje ikke prioritert høyest. Men kose seg kan man gjøre.

Bli kjent med hverandre i ro og mak

Noen dager vil kanskje barnet at du skal bære rundt på det hele tiden. Det er lett å bli frustrert når planene for dagen må endres. Det er ofte best å være sammen med barnet i hjemmets lune rede de første månedene for å bli kjent med hverandre og venne seg til det nye livet med en liten baby. Inviter så få gjester som mulig, og kryss fingrene for at de du inviterer, tar med kaffemat.

I stedet for å bli frustrert over alt du ikke rekker å gjøre, bør du heller senke ambisjonsnivået og nyte tiden dere har sammen. Sørg for å hvile mye, og ta gjerne en liten lur mens barnet sover. Spis godt og riktig, og koble av med en avis, en bok eller TV-en en gang iblant hvis det går.

Nyt tiden med det lille barnet – den varer ikke evig

Gå på trilleturer, kos deg, eller sov samtidig med barnet. Ta ting som de kommer. Vær spontan. Unngå å legge planer. Tiden går så fort – det sier alle foreldre når permisjonen er over.

Kaffe, turer og gode venner

Etter hvert lengter du kanskje etter å ta med barnevognen ut og finne på ting. For eksempel gå på trilleturer eller på kafé med venner. Kanskje treffer du andre i samme situasjon som kan bli venner for livet, og som du har mye til felles med.

Det har oppstått en feil, prøv på nytt senere.
Laster inn ...